În ambele partide a existat câte un fault extrem de dur, care a culminat cu accidentarea gravă a unui jucător. În ciuda imaginilor care arătau foarte clar că intervențiile meritau să fie pedepsite cu cartonaș roșu, în numai unul dintre cazuri s-a luat decizia corectă. Și, cumva surprinzător, campionatul României a fost cel care a procedat corect, în detrimentul Premier League.
Primul eveniment nefericit a avut loc la începutul lunii, pe stadionul "Ion Oblemenco". În minutul 36 al meciului Universitatea Craiova - Poli Iași, Marius Mihalache a făcut un tackling teribil asupra lui Elvir Koljic, atacantul oltenilor. Rezultatul? Multe țipete de durere, o fractură de peroneu și un cartonaș roșu arătat de arbitrul central pentru fundașul formației moldovene.
Astăzi, în urma investigației realizate de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, s-a luat decizia ca Mihalache să primească o suspendare de 8 etape și să fie amendat cu 5.000 de lei.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40

Van Dijk, faultat grav de Pickford în Everton vs Liverpool. Portarul a scăpat de suspendare

Weekend-ul trecut, la peste 2.500 kilometri depărtare de Craiova, a avut loc derby-ul Merseyide, dintre Everton și Liverpool, din Premier League. În minutul 6 al confruntării de pe Goodison Park, Jordan Pickford - portarul lui Everton - a avut o intrare criminală asupra lui Van Dijk - fundașul lui Liverpool.
Olandezul s-a prăbușit pe teren, ținându-se de genunchi. N-a mai putut continua și a fost înlocuit de Jurgen Klopp, punându-i serios pe gânduri pe fanii "cormorani". În ciuda faultului extrem de dur, goalkeeper-ul gazdelor n-a fost eliminat. Van Dijk se afla în poziție de offside când a sprintat spre poarta lui Pickford, iar arbitrul din camera VAR n-a mai analizat faza.
Potrivit Daily Mail, David Coote - responsabilul din camera VAR - a crezut că poziția de offside a lui Van Dijk anulează restul fazei, implicit faultul violent al lui Pickford. Evident, decizia a fost complet greșită, iar oficialii din Premier League l-au pedepsit deja pe vinovat.
Prin urmare, Pickford a scăpat de o eliminare pe care o merita din plin și a încheiat meciul pe teren.

Hațegan a procedat corect, arbitrii din Premier League au greșit

Vestea care i-a înfuriat și mai rău pe cei de la Liverpool a venit abia peste două zile, când Federația Engleză a anunțat că portarul lui Everton nu va putea fi sancționat nici la comisiile de disciplină. Motivul? Potrivit regulamentului din Premier League, dacă faza este văzută de arbitru - lucru care s-a întâmplat în Everton vs Liverpool, chiar dacă nu s-a luat vreo decizie - comisiile nu pot interveni în contextul acordării, cu întârziere, a unei suspendări.
Comisia din Anglia ar fi putut să-l pedepsească pe Pickford numai în cazul în care arbitrul scăpa complet din vedere faultul său asupra lui Van Dijk - iar acest lucru, evident, nu s-a întâmplat.
Prin comparație, în campionatul României, în meciul dintre Craiova și Poli Iași, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a avut posibilitatea să analizeze faultul lui Mihalache deoarece arbitrul central, Ovidiu Hațegan, l-a eliminat în timpul partidei.
De notat este că Hațegan n-a avut dispoziție tehnologia VAR. Inițial, centralul i-a acordat cartonaș galben lui Mihalache, dar după ce a văzut starea îngrozitoare în care se află Koljic n-a stat pe gânduri și a decis să-l elimine direct pe fundașul lui Poli Iași.
În concluzie, Mihalache a fost suspendat 8 etape pentru că i-a încheiat sezonul lui Elvir Koljic, în timp ce Pickford va putea evolua liniștit în următorul meci al lui Everton, deși Van Dijk se pregătește de operație. Operație care, potrivit presei din Anglia, îl va ține departe de teren pe olandez cel puțin 5 luni.
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918606.jpg
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11