"S-a discutat situaţia în cadrul clubului şi Dan Petrescu este dorit în continuare la CFR, pentru că ne dorim să dezvoltăm proiectul început împreună. De vreme ce există o clauză de reziliere, noi nu ne putem opune ca ea să fie achitată. În rest, din punctul meu de vedere, nu s-a schimbat nimic, rămân consecvent legat de acest subiect", a declarat Balaj.
Preşedintele Federaţiei Română de Fotbal a anunţat marţi că nu va achita clauza de reziliere a contractului dintre Dan Petrescu şi clubul CFR Cluj pentru ca antrenorul să poată prelua funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României, el explicând că FRF nu o va face niciodată, indiferent de numele antrenorului. El a precizat că Dan Petrescu ar urma să anunţe luni dacă acceptă oferta primită din partea federaţiei.
CITEȘTE ȘI:
Romanian Liga I
FCSB - CFR Cluj 3-3 | Spectacol total în primul derby al sezonului! Gazdele au egalat ]n prelungiri
23/01/2022 LA 07:46
EȘTI VACCINAT SAU "ADIO, LIVERPOOL". KLOPP A ANUNȚAT O DECIZIE FĂRĂ PRECEDENT ÎN FOTBAL

De ce nu renunță CFR la clauza de reziliere a lui Dan Petrescu

Oficialul grupării clujene a precizat că motivul pentru care îşi păstrează poziţia în acest caz este legat de eventualele speculaţii privitoare la o înţelegere între CFR Cluj şi FRF dacă ar apărea greşeli de arbitraj în viitor.
"Gândiţi-vă ce s-ar întâmpla în situaţia în care CFR Cluj ar decide să renunţe la clauza de reziliere a contractului antrenorului? La prima greşeală de arbitraj în favoarea CFR-ului, imediat ar apărea discuţii. S-ar spune că a existat o înţelegere între noi şi federaţie. Deci noi nu facem decât să protejăm clubul pentru eventualele speculaţii care ar putea apărea. Şi ar fi inevitabil", a adăugat preşedintele grupării ardelene.
Balaj a afirmat că a acceptat postul de preşedinte al clubului CFR Cluj fiind influenţat şi de discuţiile pe care le-a avut cu tehnicianul Dan Petrescu privitor la viitorul echipei.
"În rest, lucrurile sunt foarte simple, e normal ca FRF să îl dorească pe Dan Petrescu, un antrenor de valoare, dar să nu uităm că el este şi un om de cuvânt. Eu am venit la CFR Cluj şi în urma discuţiilor cu Dan Petrescu. E normal ca Dan Petrescu să îşi dorească să fie selecţioner. Dar, în situaţia în care am fi de acord să renunţăm la clauza de reziliere, la prima greşeală de arbitraj în favoarea lui CFR Cluj, am expune nu numai clubul, ci şi Federaţia", a mai spus Balaj.
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, marţi, că până la data de 20 decembrie singura variantă de selecţioner cu care lucrează FRF este Dan Petrescu, tehnician aflat în prezent sub contract cu CFR Cluj.
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi (40 de ani), a anunţat, la 14 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022.
Rădoi a preluat funcţia de selecţioner la 26 noiembrie 2019, post rămas vacant după plecarea lui Cosmin Contra. Contractul lui Mirel Rădoi a expirat la 30 noiembrie 2021.
Sursa: Agerpres
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01