Dinamo s-a zbătut să supraviețuiească în acest sezon și numai datorită fanilor clubul nu a intrat în faliment. Această situație nu va putea însă dăinui la nesfârșit și e nevoie de un grup de investitori care să să suțină echipa, deoarece există încă multe datorii și pericolul este prezent în continuare.
Pablo Cortacero deține pachetul majoritar de acțiuni, dar toată suflarea dinamovistă îl vrea plecat definitiv. Totul depinde însă de spaniol și de oamenii pe care îi reprezintă. Fanii încearcă pe toate căile să-l convingă să vândă acțiunile, fiind convinși că se vor găsi oameni potenți financiar care să se implice la Dinamo.

Ionuț Lupescu: "Suntem destui care am putea cumpăra acțiunile lui Coracero"

Romanian Liga I
Dusan Uhrin, ferm înainte de returul barajului cu U Cluj! "Situația clubului nu este prea bună!"
IERI LA 13:35
Ultimul nume important din istoria lui Dinamo care și-a manifestat interesul de a deveni acționar este Ionuț Lupescu. Acesta lucrează în prezent la Federația de Fotbal din Arabia Saudită și a menționat într-un interviu că ar putea prelua acțiunile de la Cortacero împreună cu alți foști colegi de la Dinamo.
"Și eu sunt suporter și fac parte din DDB. Problema este destul de simplă și complicată în același timp, în sensul că trebuie să se știe foarte bine care este structura corectă a acționariatului. Nu este posibil ca cineva care are 72% să plătească 500.000 de euro, iar DDB-ul, care a dat aproape două milioane de euro, să aibă 20%. Nu e normal!
Toată lumea e nemulțumită de așa-zișii investitori sau proprietari spanioli, care au adus haos în club. Din cauza lor urmează să fie făcute plăți pentru foștii jucători care au fost la Dinamo, în special spanioli, deci datoriile vin, asta este marea problemă.
Toată lumea vrea să scăpăm de Cortacero. Dacă omul vinde, suntem destui care pot să cumpere acțiunile. Dacă e, cumpăr eu cu alți doi, trei colegi de-ai mei. Cu siguranță găsim, nu asta este problema. Problema e că nu putem fi investitori. Una e să fii proprietar și investitor.
Dacă acest om ar vinde acțiunile, atunci ar exista oameni care au jucat la Dinamo și care ar putea fi propritetari împreună cu DDB-ul. Ca societate, Dinamo ar fi mult mai credibilă pentru un investitor sau pentru sponsori. Noi incercam in continuare sa fim cat mai multi, spun noi ca si eu sunt parte de acolo. Sunt sigur ca putem sa trecem si de bariera de 20.000 de spectatori, socios. Dupa aceea va trebui sa gaism o conducere executiva.", a declarat Ionuț Lupescu, potrivit sport.ro.
Situația de la Dinamo este în continuare incertă. Spaniolii nu și-au respectat promisiunile și e greu de crezut că o vor face de acum înainte. În plus, echipa ar putea pierde din jucători în această vară și e nevoie de sume importante pentru perioada de pregătire, astfel că o clarificare cât mai rapidă a situației acționariatului ar ajuta clubul să se organizeze mai bine în perspectiva sezonului viitor.
Romanian Liga I
Miză financiară uriașă pentru Dinamo! Cât vor încasa jucătorii dacă se vor salva de la retrogradare
IERI LA 10:23
Romanian Liga I
Dinamo, fără un jucător important la returul cu U Cluj! Cine va rata meciul decisiv din "Groapă"
26/05/2022 LA 14:46