Italienii anunță înlocuitorul lui Dan Petrescu la CFR: Leonardo Semplici

Cristian Mihală

Actualizat 07/11/2020 la 13:51 GMT+2

Leonardo Semplici ar fi în negocieri avansate cu CFR Cluj, în condițiile în care Dan Petrescu pare decis să părăsească gruparea campioană.

Leonardo Semplici wurde seines Trainer-Amtes entbunden

Credit imagine: SID

După partida cu Gaz Metan, Dan Petrescu a spus răspicat că vrea să plece de la CFR, fiind extenuat după ce a fost supus la atât de multă presiune. Ulterior, după confruntarea cu Roma, "Super Dan" a dat de înțeles că nu și-a schimbat planul, trimițând totodată săgeți spre conducere, care nu a reușit să îi ofere suportul necesar în campania de transferuri.
Din câte se pare, Petrescu are o ofertă foarte tentantă din Arabia Saudită, acolo unde Al Nasr Riad îl vrea împreună cu tot stafful său. Au existat și contacte din spațiul ex-sovietic, în ambele variante fostul mare internațional urmând a câștiga mult mai mult decât la Cluj.

CFR, discuții pentru înlocuitorul lui Dan Petrescu

Ruptura Dan Petrescu - conducere e evidentă, iar clujenii nu vor să fie prinși în offside, în cazul în care tehnicianul decide să plece.
Ca atare, oficialii campioanei au discutat cu Adrian Mutu, bun prieten cu cei din conducerea din Gruia, însă se pare că "Briliantul" a fost destul de evaziv când s-a pus problema venirii la Cluj. Dincolo de faptul că e legat de Federației, antrenând naționala U21, Mutu a spus că i se pare incorect să poarte o astfel de discuție atâta vreme cât CFR are un antrenor.
Astfel, conducerea clujeană a testat piața italiană și, conform seriebnews.com, ar fi în discuții avansate cu Leonardo Semplici.
Fost antrenor la Spal, antrenorul de 53 de ani e liber de contract din primăvară și ar fi tentat de o astfel de provocare. Semplici a antrenat-o în ultimele 6 sezoane pe Spal, unde a reușit o muncă excelentă, însă în stagiunea trecută oficialii au decis să îl demită, echipa aflându-se pe ultimul loc din Serie A.
Fost fotbalist modest, Semplici și-a început cariera de antrenor la Sangimignano, acum un deceniu și jumătate. Ulterior, le-a antrenat pe Figline, Arezzo, Pisa și Spal. Aici a făcut minuni, promovând în doi ani consecutiv (2015-2016 și 2016-2017) din Serie C în Serie A. De 49 de ani, de când micuța Ferrara reuşea o astfel de performanţă, nicio altă echipă din fotbalul italian nu a reuşit promovări succesive, din liga a 3-a în prima ligă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo