Jorge Costa, antrenorul celor de la Gaz Metan Mediaș, este și el de părere că Man trebuie să plece chiar în această iarnă de la FCSB. În opinia tehnicianului portughez, celor de la FCSB le este aproape imposibil să-l păstreze pe jucător până în vară, iar acest lucru nu ar fi neapărat de bun augur, deoarece Man ar putea face progrese majore dacă ar juca la un club mai puternic.
"Man trebuie să-și mențină munca în mod susținut. Probabil va fi greu de păstrat de FCSB până în vară. E imposibil. Ar trebui să plece cât mai repede, fiindcă are calități excelente și poate progresa în continuare. Spun asta nu pentru că n-ar avea colegi buni la actuala echipă, ci fiindcă a juca la o formație mare din Occident l-ar ajuta să crească mai repede în viitor și să devină mai bun.", a declarat Jorge Costa, citat de gsp.ro.
Întrebat ce campionat important din afară i s-ar potrivi mai bine lui Man, antrenorul Mediașului nu a numit unul anume, dar a punctat că inclusiv Premier League ar fi o variantă pentru el, deoarece epoca în care în Anglia se punea accent în special pe fizic a apus: "Nu mai e chiar valabilă această situație. Sigur, sunt în continuare cluburi mai mici care păstrează profilul tradițional britanic, dar formații precum Arsenal, Tottenham, City sau Manchester United au alt mod de abordare."
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Parma este clubul din Occident care insistă cel mai mult pentru transferul lui Man. Italienii au mărit oferta inițială de 10 milioane de €, iar acum așteaptă răspuns din partea oficialilor lui FCSB.
https://i.eurosport.com/2012/04/10/829336.jpg

Jorge Costa discută zilnic cu Mourinho

Component al echipei lui FC Porto care devenea "regina" Europei în 2004 sub comanda lui Jose Mourinho, Jorge Costa a spus că păstrează în continuare o relație apropiată cu celebrul menager portughez: "Am rămas în contact cu Mourinho, avem un grup de WhatsApp cu toată echipa cu care am cucerit Champions League în 2004. Discutăm aproape zilnic."
Actualul antrenor de la Gaz Metan a specificat că a învățat enorm din perioada în care a lucrat cu Mourinho la Porto, însă susține că este un alt tip de antrenor: "Am învățat foarte multe lucruri de la Mourinho, pe care probabil nu le-aș fi putut deprinde de la alți tehnicieni. Am însă propriile idei despre fotbal, dar e adevărat că atunci când lucrezi un an întreg cu un jucător apar situații foarte diferite și e inevitabil să nu-ți amintești momente similare din trecut, să te gândești cum au acționat sau ce efecte au avut deciziile antrenorilor. Din fericire, am trăit numeroase experiențe cu Mourinho, care mă ajută acum să iau hotărâri cât mai corecte."
Jorge Costa este la a 2-a experiență de antrenor în România. Portughezul a pregătit-o pe CFR Cluj în sezonul 2011-2012, cucerind titlul în Liga 1 la cârma ardelenilor. Pe lângă cele 2 formații românești, Costa le-a mai pregătit pe Braga, Olhanense, Academica Coimbra și Pacos Fereira în țara sa natală, dar a avut și experiențe mai exotice în Cipru, India, Tunisia sau la naționala Gabonului.
De când lusitanul a preluat-o pe Gaz Metan, echipa are un bilanț de 4 victorii, un egal și 6 înfrângeri în Liga 1, fiind pe locul 9 momentan, la 2 puncte de ultimul loc care duce în play-off. De asemenea, medieșenii s-au calificat și în optimile de finală ale Cupei României sub conducerea sa, în urma unei victorii categorice, scor 6-0, pe terenul celor de la FC Voluntari.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11