Gaziantep nu își revine după ce s-a despărțit de Marius Șumudică. Formația turcă a fost la un pas de victorie în duelul cu Hatayspor, dar Junior Morais, fostul fundaș stânga de la Astra și FCSB, a fost ghinionistul de serviciu. În al 7-lea minut de prelungiri, la o lovitură liberă din flanc, brazilianul de 34 de ani a vrut să respingă, dar și-a trimis în propria poartă.
La final, în vestiar, acesta și-a anunțat colegii că părăsește echipa. Informația a fost confirmată de Ricardo Sa Pinto, înlocuitorul lui Șumi pe banca lui Gaziantep.

Morais, gata de întoarcerea în Liga 1

Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Morais a recunoscut în ProSport că plecarea lui Șumudică l-a determinat să ia o astfel de decizie și, în ciuda vârstei, nu se gândește încă să agațe ghetele în cui. El speră să revină la Astra, unde s-a simțit perfect și unde ar fi într-un climat cunoscut, aproape de familie.
"Autogolul de azi (n.r. de duminică) din prelungiri a fost un semn de la Dumnezeu că trebuie să plec de la Gaziantep. Deja după plecarea lui Marius Șumudică mă gândeam că e greu și pentru familia mea care e aici cu mine. Mai toate sunt închise și ne e dor de România.
Nu m-a dat nimeni afară, pur și simplu după meci m-am dus și le-am zis că nu mai vreau să continui la Gaziantep. Aștept să rezolv zilele astea totul și să mă întorc în România. A fost o perioada frumoasă, la care a contribuit foarte mult Șumudică. El știa să ne motiveze, e un antrenor foarte bun, e un campion, ce să mai? Doar a câștigat cu Rizespor și din sufragerie.
Merită o echipă mare și eu sper să ajungă cât mai sus, pentru că mereu îi voi ține pumnii. Nu am nici o problemă cu antrenorul nou, că mă adaptez la oricine, dar nu mi-am mai dorit să stau plecat. Am și o vârstă. Poate mai joc la vreo echipă aproape de casă, chiar la Astra, de ce nu?", a spus Junior Morais, pentru ProSport.
Junior Morais a evoluat timp de 6 ani la Astra, în perioada 2011-2017. A pus umărul la cucerirea titlului istoric pentru giurgiuveni, în stagiunea 2015-2016, dar are alte 3 trofee în palmares cu Astra: Cupa României (2013-2014) și Supercupa României ( 2014, 2016).
Evoluțiile foarte bune de la Astra l-au făcut printre cei mai buni fundași stânga din Liga 1, iar FCSB a făcut tot posibilul să îl transfere. Pentru echipa din Berceni nu a mai avut prestații la fel de bune, deși a fost o piesă de bază, în general, în perioada 2017-2019.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11