Universitatea Craiova - FC Botoșani trebuia să fie primul meci din Liga 1 de la reluarea sezonului, fiind programat inițial vineri (12 iunie), însă planurile celor două echipe au fost complet date peste cap. Cu câteva ore înaintea duelului, a fost anunțat faptul că medicul formației pregătite de Marius Croitoru a fost depistat pozitiv la ultimul test pentru coronavirus.
Potrivit protocolului medical din Liga 1, meciurile cluburilor cu cazuri pozitive de Covid-19 vor fi amânate. Echipele respective trebuie să înceapă o anchetă epidemiologică, iar după încheierea acesteia, dacă nu mai există și alte persoane infectate, vor putea reveni pe teren. În această situație se află și Dinamo, care a anunțat în urmă cu o săptămână că magazionerul echipei a fost testat pozitiv cu Covid-19.

Liga 1 | FC Botoșani va putea juca meciurile cu CFR Cluj și Universitatea Craiova

Romanian Liga I
Cornel Dinu: "Acești jucători ar trebui să plătească ei pentru a îmbrăca tricourile alb-roșii!"
22/05/2022 LA 06:03
Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a declarat în urmă cu puțin timp, pentru DigiSport, că FC Botoșani a încheiat ancheta epidemiologică fără vreun caz pozitiv, motiv pentru care va putea evolua în următoarele două meciuri din playoff-ul Ligii 1:
"În acest moment ştim că toate testele sunt negative, aşa că echipa FC Botoşani va putea fi programată. Aşteptăm o confirmare oficială de la DSP (n.r. - Direcţia de Sănătate Publică), dar consider că acest lucru este mai degrabă ceva care ţine de birocraţie. Dacă nu se întâmplă nimic, şi nu văd ce, FC Botoşani - CFR Cluj ar trebui să se dispute sâmbătă, iar restanţa cu Universitatea Craiova marţea viitoare.", a spus Justin Ștefan, pentru DigiSport.
În condițiile actuale, FC Botoșani se poate pregăti deja pentru confruntările cu CFR Cluj și Universitatea Craiova:
  • FC Botoşani - CFR Cluj - sâmbătă, 20 iunie (ora 20:00)
  • Universitatea Craiova - FC Botoşani - marţi, 23 iunie (ora 20:00)
https://i.eurosport.com/2020/06/14/2832789.png
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
18/05/2022 LA 09:58