Ionuț Stroe a analizat situația din campionatul intern și a lansat un avertisment pentru cluburi. În cazul în care alţi oameni infectaţi cu COVID-19 vor fi descoperiţi în Liga 1, şansele ca întrecerea să se termine sunt minime, a anunțat Ministrul Tineretului şi Sportului într-o intervenție televizată.
Dinamo şi Botoşani sunt primele echipe care au anunţat apariţia cazurilor unor oameni din cadrul cluburilor infectaţi cu coronavirus. Stroe lasă de înţeles că majoritatea cluburilor nu au respectat protocolul impus, iar din acest motiv sunt luate în calcul multiple scenarii pentru ca situația să nu se agraveze.

Ionuț Stroe, avertisment pentru cluburile din Liga 1

Romanian Liga I
Ionuț Chirilă a revenit în Liga 1, la Clinceni. Aduce cu el doi investitori care salvează clubul
ACUM 17 ORE
"Lucrăm deja la scenarii privind accesul într-un mod securizat care să pună sănătatea spectatorilor înainte de orice. Deocamdată pandemia asta ne ține blocați în anumite situații. E bine totuși că am putut relua competițiile sportive, că s-au jucat meciuri în Liga 1. Mă supără în continuare că avem două cazuri de Covid-19 la echipe din campionat.
Din păcate ele creează un blocaj din punct de vedere sportiv și avem meciuri suspendate. Eu aș insista puțin pe modul în care în fază inițială am descris acest cantonament cu izolare și testare succesivă. Dacă s-ar fi respectat nu am fi ajuns în situația aceasta. Pentru că acești oameni inițial erau negativi. Odată cu relaxarea măsurilor și dorința lor de a părăsi cantonamentul, s-a lăsat garda jos și avem două cazuri de infectări în Liga 1.
E foarte greu să înțeleg cum și în ce condiții, asumându-și responsabilitatea totală a jucătorilor și membrilor staff-ului, cluburile au cazuri de Covid-19. Sper ca lucrul acesta să nu se mai întâmple. Acestea sunt greșeli, nu e nimic întâmplător. Inițial erau negativi, şi au devenit pozitivat ulterior.
Acești oameni împreună sunt o comunitate de 6-700 de oameni care au contact direct. În această competiție, în decurs de o lună, se vor întâlni unii cu alții. Sper că vom învăța din greșeli, că e un semnal clar pentru cei care au pornit competițiile sportive în România. Trebuie să înțeleagă, sănătatea lor este mai presus decât orice. Sper să nu mai avem cazuri de genul ăsta, să putem să terminăm Liga 1", a spus Stroe, la Digi24.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Romanian Liga I
E deja Dan Petrescu la "cuțite" cu oficialii CFR-ului? "Nu știu cine e, nu l-am adus eu"
IERI LA 09:47
Romanian Liga I
Bonetti blochează venirea lui Rednic la Dinamo. Ultimele vești despre situația din Ștefan cel Mare
17/09/2021 LA 13:48