Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat măsurile luate după videoconferința organizată astăzi de UFEA prin care a fost anunțată amânarea pentru 2021 a EURO, amânarea pentru luna iunie a partidei Islanda - România, dar și despre condițiile în care va fi reluat campionatul în România.
Astăzi nu voi putea organiza o conferință deoarece mă aflu în autoizolare după ce am participat la congresul de pe 3 martie și președintele Federației Serbiei și Elveției care au fost depistați pozitivi cu COVID-19.
Astăzi a avut loc o conferință video la care o participat toate cele 55 de state membre. S-a decis amânarea partidei cu Islanda pentru luna iunie ceea ce înseamnă anularea partidei amicale cu Anglia.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
De asemenea s-a discutat o flexibilitatea pentru sistemul de licențiere al cluburilor pentru 28 iunie, în loc de 1 iunie. S-a decis de asemenea și ca datele pentru disputarea UEFA Champions League și Europa League să fie eliberate pentru disputarea partidele intermediare.
Obiectivele de la care vom pleca în deciziile ulterioare: când vine vorba de campionatele interne, înainte de toate, obiectivul numărul 1 este siguranța și sănătatea suporterilor, jucătorilor și a staff-ului și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive. În al doilea rând sustenabilitatea financiară a cluburilor care se traduce prin lichiditatea cluburilor care se răsfrânge apoi asupra întregii econimii a fotbalului: suporteri, antrenori, jucători, arbitri, voluntari, deținători de drepturi TV și sponsori. Obiectivul numărul 3 este ca orice decizie vom fi nevoiți să luăm să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante.
Toate cele 17 loturi naționale își vor suspenda activitatea cel puțin până la data de 1 mai. Nu vom pune în pericol jucătorii și staff-ul. Am luat decizia de suspendare a convocărilor și a oricăror acțiuni în această perioadă.
La nivel de licențiere pentru orice club de Liga 1, Liga a 2-a, Liga a 3-a, precum și orice club care intră în procesul de clasificare, vom da dovadă de flexibilitate de la caz la caz, consultându-ne cu UEFA pentru cluburile care aplică pentru licența UEFA. La nivel de competiții, această criză conduce la mari probleme din punct de vedere sportiv, dar și financiar pentru toate părțile implicate. Pentru a putea reduce impactul negativ asupra întregului ecosistem fotbalistic trebuie să găsim o soluție să finalizăm competițiile naționale respectând șansele tuturor echipelor, ocupând toate datele disponibile, permițând disputarea tuturor meciurilor, luând în calcul calendarul competițiilor la nivel european, Champions League și Europa League, luând în calcul încheierea contractelor unor jucători la sfârșitul lunii iunie și începerea unui sezon la jumătatea lunii iulie.
Astfel, cele 53 de competiții la nivel național care au fost suspendate până pe 31 martie nu se vor relua până la finalul stării de urgență decretată ieri de președintele României. Astăzi am inițiat crearea unui grup de lucru care va alcătui scenarii pentru reluarea competiției. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate eșaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentanții LPF și ai Sindicatului Jucătorilor. Mâine dimineață va avea loc prima întâlnire prin videoconferință.
La nivelul Ligii 1, din play-off mai sunt de disputat 8 etape, din play-out mai sunt de disputat 12 etape. Din Liga a 2-a mai sunt de disputat 14 etape, la fel și la nivelul Ligii a 3-a. Pentru Cupa României mai avem nevoie de 3 date disponibile, pentru semifinalele disputate în dublă mansă și pentru finală. Totodată trebuie să luăm în considerare și barajul pentru promovarea în Liga 1. Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii pentru reluarea competiției, din 22 aprilie și chiar 13 iunie ca un moment critic. Repet, sunt scenarii pe baza cărora lucrăm în momentul de față. Dacă situația înrăutăți, atunci va trebuie să fim deschiși la forme inovative de finalizare a competiției: meciuri într-o singură manșă sau mini-grupe sau chiar propuneri de modificare a tururilor preliminare pentru competițiile europene.
Vreau să invit pe această cale toți membrii fotbalului românesc la solidaritate în zilele următoare. Vom participa activ alături de Guvernul României și UEFA pentru sustenabilitatea tuturor proiectelor necesare.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20