Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LPF a anunțat când se va juca FCSB - CFR. Avantajul nesperat al clujenilor în lupta pentru titlu

Cristian Mihală

Actualizat 18/07/2020 la 17:50 GMT+3

Partida FCSB-CFR, amânată după ce Alexandru Păun a fost descoperit cu coronavirus, s-ar putea juca pe 28 sau 29 iulie. Justin Ștefan, Secretarul General al Ligii Profesioniste de Fotbal, a venit cu ultimele detalii.

FCSB - CFR, amânat, după cazul de COVID-19 de la gruparea ardeleană

Credit imagine: Eurosport

După ce Dinamo a ajuns la 10 cazuri de coronavirus, și campioana se confruntă cu probleme legate de COVID-19 în lot. Alexandru Păun este cel care a acuzat simptome - a avut 38 de grade temperatură -, iar rezultatul testelor a confirmat că acesta este pozitiv.
Ca atare, partida cu FCSB din această seară a fost amânat, iar LPF a avansat deja o dată pentru reprogramarea partidei: 28 sau 29 iulie. Ardelenii vor avea un adevărat tur de forță în acea perioadă: trupa lui Dan Petrescu are pe 26 iulie meci cu Botoșani, iar pe 1 august e programat derby-ul care poate decide campioana, contra Craiovei.
"Analizăm în funcţie de ce cazuri mai apar. Acum avem data de 28 - 29 iulie, disponibil, pentru meciul FCSB cu CFR, avem o etapă din play-out, pe care o împingem pe 1-2, iar pe 28 şi 29 vom avea doar o restanţă de la Dinamo şi meciul cu CFR", a spus Justin Ştefan pentru AntenaSport.

Avantaj CFR, în lupta pentru titlu

Paradoxal, cazul de coronavirus ar putea să îi ofere CFR-ului un avantaj nesperat în lupta pentru titlu. Asta pentru că disputa cu FCSB va avea loc după finala Cupei. Dacă se va impune în fața lui Sepsi, trupa lui Toni Petrea va avea asigurate biletele pentru Europa și nu va mai avea vreun obiectiv în campioant.
De altfel, în ultimele săptămâni, conducerea roș-albaștrilor a spus public că își dorește ca CFR să ia titlu și chiar a acreditat informația potrivit căreia FCSB va folosi juniorii la meciul contra clujenilor. Ca răspuns la ceea ce a făcut Craiova în 2017, când într-un meci cu Viitorul, care în cele din urmă a luat titlul în detrimentul FCSB, a folosit echipa secundă.
În această seară, însă, noul staff tehnic al vicecampioanei avea nevoie neapărat de victorie pentru a rămâne în cărți pentru un loc de Europa din campionat (în contextul în care finala Cupei urmează să se dispute abia la mijlocul săptămânii viitoare). Pentru 28 sau 29 iulie, coordonatele vor fi altele, iar FCSB e posibil să își fi atins deja obiectivul, calificarea în Europa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo