După demiterea lui Papură, s-a discutat despre posibilitatea ca oficialii olteni să îl numească la cârma echipei pe Walter Zenga, dar în cele din urmă au ales un nume care nu spune prea multe românilor. Marinos Ouzounidis are un CV impresionant și are toate atuurile să facă o treabă bună la timona juveților. Totuși, jurnaliștii greci atrag atenția asupra unor lucruri care ar putea să ducă la tensiuni în lotul Craiovei.
"Începe aproape mereu bine, dar încheie prost. Pregătește foarte bine partidele, însă dacă meciul curge prost pentru echipa lui n-are idei. Și nici mână bună la schimbări. Dacă lucrurile nu merg bine trei-patru partide începe să dea vina pe jucători. E un tip foarte direct, nu râde niciodată, e suspicios. Vede numai consiprații împotriva echipei lui", i-au făcut portretul ziariștii greci pentru Gazeta Sporturilor.

Cine este Marinos Ouzounidis, noul antrenor al Craiovei

Romanian Liga I
Rădoi, după ce a fost învins de FCU Craiova: "Nu puteam să terminăm campionatul fără înfrângere"
ACUM 18 ORE
Fost fundaș central la Panathinaikos, Marinos Ouzounidis a făcut primii pași ca antrenor la Kappadokes Alexandroupolis, în a 4-a Ligă din Grecia.
După doar un an, în sezonul 2005-06 a mers la Xanthi ca antrenor asistent. În mai 2006 i s-a încredințat postul de principal la APOEL, ultimul său club din cariera de fotbalist. În doi ani pe banca ciprioților a strâns 61 de jocuri (28 de victorii, 13 remize, 10 înfrângeri) și a câștigat un titlu.
În 2008 a acceptat oferta de la Larissa, cu care a a mers în grupele Europa League. Ulterior, s-a perindat pe la cârma lui Iraklis, Skoda Xanthi, Patanias, Ergotelis și Panionios, obținând de fiecare dată rezultate peste așteptări.
La 1 decembrie 2016, Ouzounidis a avut șansa carierei: a ajuns la un acord cu Panathinaikos, revenind la clubul unde a cunoscut cele mai mari succese ca fotbalist după aproape 20 de ani. PAO se afla într-o situație grea la momentul respectiv, iar tehnicianul nu a putut să o readucă în lupta la titlu, astfel că în 2018 părțile s-au despărțit. Câteva zile mai târziu, în mai 2018, a fost anunțată angajarea sa de către AEK Atena, în locul lui Manolo Jimenez. În iarnă, a demisionat din funcția de antrenor de la AEK, dezamăgit de relația avută cu cei din conducere, care îi promiseseră transferuri și susținere totală. AEK a evoluat în Champions League, dar acolo s-a făcut de râs: 6 înfrângeri și doar două goluri înscrise.
În februarie 2020, a revenit în fotbal, pe banca lui APOEL, unde a rămas până în octombrie. Dezamăgiți că echipa nu a prins grupele unei competiții europene, dar și pe fondul unor rezultate slabe în campionat, s-a ajuns la despărțire.
Romanian Liga I
FCU Craiova, învingătoare în derby-ul orașului cu Universitatea. Baeten și Ganea aduc succesul
ACUM 19 ORE
Romanian Liga I
Mirel Rădoi, tranșant în privința unui jucător: "E simplu. Nu ai ce căuta la o echipă cu pretenții!"
30/11/2022 LA 07:26