CFR Cluj și U Craiova 1948 au oferit un spectacol total în prima etapă a Lugii 1. Ardelenii au condus cu 2-0, dar oltenii nu au cedat și au reușit să revină și să egaleze. Valoarea individuală și experiența s-au văzut în final, iar CFR s-a impus cu 3-2, rezultat meritat după aspectul general al meciului.
Acesta a fost primul meci jucat de CFR Cluj în Liga 1 cu Marius Șumudică pe bancă, iar antrenorul de 50 de ani s-a declarat foarte mulțumit de felul în care s-a descurcat echipa sa, recunoscând că jucătorii trebuie să fie ceva mai responsabili la fazele fixe.
"Ce emoții să ai dacă ai 13-14 situații clare, chiar mă uitam pe statisticile care ne-au fost furnizate și am avut peste 120 de atcauri, din care 89 periculoase, în timp ce echipa adversă a avut 60 de atacuri. Eu am fost atacant, pregătesc echipa să marcheze, nu ajungem întâmplătir acolo, jucăm un fotbal plăcut. Am luat gol din faze fixe, trebuie să lucrăm la acest capitol, să fim mai responsabili, pentru că este vorba despre lipsă de responsabilitate.", a spus Șumudică după meci.
Romanian Liga I
Dan Petrescu a găsit vinovatul pentru punctele pierdute de CFR în prelungirile derby-ului cu FCSB
ACUM O ZI

Marius Șumudică: "Vreau să aduc oamenii la stadion"

În minutul 60, Camora a căzut în careu în urma unui duel cu Negru, dar Radu Petrescu a lăsat jocul să continue, deși ardelenii au cerut penalty. Șumudică e de părere că echipa sa trebuia să beneficieze de lovitură de la 11 metri.
"Am avut și un penalty clar, nu se poate așa ceva. Era 2-2, era o acțiune de gol, când ajungi în careu și nu ți se dă un penalty atât de clar... Eu n-am vrut să vorbesc de arbitraj, Radu Petrescu este un arbitru bun, dar nu se poate. Trebuie să facem ceva și cu VAR-ul.", a adăugat Șumudică.
După golul de 3-2 marcat de Petrila, "Șumi" a sărbătorit alături de fanii clujeni, iar la final a recunoscut că simte o plăcere deosebită atunci când i se scandează numele de către suporteri: "Nu sunt adeptul să câștig cu 1-0, îmi doresc să fac spectacol, să aduc suporterii la stadion. Când ți se scandează numele este cea mai mare plăcere a unui antrenor, sper să aducem din ce în ce mai multă lume la stadion."
În finalul interviului de după meci, Șumudică a ținut să le transmită un mesaj celor care l-au criticat pentru tactica aleasă: "Am văzut unele comentarii răutăcioase. Dar să comenteze și că l-am băgat pe Păun în stânga, iar pe Petrila l-am mutat în dreapta. Centrare Păun, deviere Omrani și gol Petrila. Domnilor din studio, am câștigat pentru că mă duce bibilica! Vă mulțumesc frumos și mai opriți-vă cu criticile"
Pentru CFR urmează o deplasare în Gibraltar, pentru duelul cu Lincoln Red Imps din prima manșă a turului 2 preliminar din Champions League, după care ardelenii vor juca pe terenul Academicii Clinceni în runda a 2-a din Liga 1.
Romanian Liga I
Ciprian Deac, dezamăgit după remiza cu FCSB! Cum vede mijlocașul lupta la titlu în continuare
ACUM O ZI
Romanian Liga I
FCSB - CFR Cluj 3-3 | Spectacol total în primul derby al sezonului! Gazdele au egalat ]n prelungiri
IERI LA 07:46