Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marius Șumudică, ofertat de Dinamo: "Mă sună de o săptămână!"

Cosmin Cioboata

Actualizat 05/03/2021 la 11:30 GMT+2

Marius Șumudică s-a despărțit ieri de Rizespor, după numai 38 de zile petrecute pe banca formației din Turcia. Astăzi, la nici 24 de ore de la anunțul oficial, tehnicianul român a dezvăluit că a primit ofertă de la Dinamo.

Marius Șumudică

Credit imagine: facebook

Marius Șumudică a petrecut numai 38 de zile la cârma lui Rizespor. Antrenorul român a venit cu ambiții mari la formația din prima ligă turcă, la numai o săptămână după despărțirea de Gaziantep.
Din păcate pentru "Șumi", jocul lui Rizespor n-a strălucit deloc sub comanda lui. În 7 meciuri, echipa a obținut 4 înfrângeri și 3 remize, iar tehnicianul român n-a mai găsit forța să continue.

Marius Șumudică, ofertat de Dinamo: "Mă sună de o săptămână!"

La numai o zi după ce și-a încheiat oficial aventura în Turcia, Șumudică a oferit un interviu pentru Prosport, în care a dezvăluit că a fost contactat de suporterii-acționari de la Dinamo, implicați în programul "DDB".
În ciuda ofertelor primite, "Șumi" nu se gândește la o revenire în fotbalul românesc și speră la o nouă experiență în străinătate, la vară:
"Cum mi-am deschis telefonul românesc, pe care l-am ținut mai mult închis, am primit niște mesaje de m-am și speriat, de la un domn Ambrosie, nici nu știu cine e, de pe la Iași. I-am mulțumit pentru mesaj, dar nu se pune problema.
Cea mai nouă și cea mai tare este DDB-ul ăsta de la Dinamo! Sunt doi băieți acolo, Tararache și Elias. Mă sună de o săptămână încontinuu că își doresc foarte mult să antrenez Dinamo: «Hai să luăm Cupa!». Pe cuvântul meu! Am mesajele pe telefon! Sunt doi băieți extraordinari, care vor binele acestui club. Eu îi felicit!
Să faci rost de atâția bani, este un exemplu pentru toți! Bravo lor! M-au contactat, mi-au spus că își doresc să antrenez Dinamo, că sunt exact ceea ce le trebuie. Nu pot să fac acest lucru. Nu sunt dușmănos, iubesc un club (n.r. - Rapid), știe toată lumea, dar treaba e treabă. Eu îi respect, le doresc baftă. Sunt canalizat pe altceva. Nu vreau să mă întorc deocamdată în România. În vară vreau să plec iar în străinătate", a declarat Marius Șumudică, pentru Prosport.
De-a lungul carierei, Șumudică a mai antrenat în România echipe precum Rapid, Astra Giurgiu și FC Brașov. Tehnicianul de 50 de ani a devenit campion în Liga 1 în sezonul 2015/2016, pe banca Astrei. Ca antrenor, "Șumi" mai are în palmares și o Supercupă a României, tot la cârma giurgiuvenilor.

Reacția lui Șumudică, după ce s-a despărțit oficial de Rizespor: "Până la vară nu mai antrenez!"

Șumudică a dezvăluit că s-a gândit să-și dea demisia încă de acum 3 meciuri din cauza lipsei de compatibilitate dintre el și jucători. Cu dezamăgire, românul a recunoscut că este pentru prima oară când nu reușește să urce o echipă în clasament.
"Șumi" a încheiat prin a spune că își va lua o pauză până la vară:
"Am vrut să demisionez acum trei meciuri. Simţeam incompatibilitate între mine şi echipă. Când am luat echipa erau 20 de jucători cu Covid, apoi reveneau câte 4-5... Un club extraordinar din punct de vedere administrativ, al oamenilor care lucrează acolo. Dar n-am reuşit să-l resuscitez.
Este singura echipă la care n-am putut să urc în clasament şi să fac rezultate notabile. Niciodată nu voi mai prelua o echipă din mers. Mă simt obosit. De 12-13 ani lucrez încontinuu, nu am avut pauze, n-am fost demis niciodată.
Am simţit că nu mai pot, nu mai am energia necesară şi motivaţia să o transmit jucătorilor. Mi-a fost greu, n-au vrut să mă lase să plec, am avut o clauză de plătit şi până la urmă am ajuns la un acord comun şi ne-am despărţit. Până în vară nu antrenez, sub nicio formă", a spus Marius Șumudică, citat de news.ro.
Șumudică a lăsat-o pe Rizespor pe locul 16, la doar două puncte deasupra liniei retrogradării.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo