Articol scris de Viviana Moraru
În ultimii ani au existat numeroase zvonuri legate de reconstrucția stadionului Dinamo, însă niciunul nu s-a concretizat până în prezent. Conform sport.ro, luna viitoare, pe 14 mai, se va face anunțul oficial în ceea ce privește soarta arenei, și anume predarea sa către autoritățile competente pentru reconstrucția sa. Ziua de 14 mai va deveni și mai importantă, în contextul în care, în acea zi, Dinamo va împlini 74 de ani existență.
CITEȘTE ȘI:
Romanian Liga I
Fanii lui Dinamo și "U" Cluj așteaptă meciurile de la baraj! Ce mesaje le-au transmis fotbaliștilor
ACUM O ZI
RĂZVAN MARIN, LA UN PAS DE TRANSFERUL CARIEREI! ROMÂNUL SE AFLĂ ÎN ATENȚIA CELOR DE LA INTER MILANO

Stadionul lui Dinamo, gata în 2024

Adrian Cefalan, directorul Companiei Naționale de Investiții, a oferit informații legate de noua construcție din "Groapă", lucrările urmând a se derula pe o perioadă de aproximativ 2 ani : "Lucrările vor începe undeva la începutul anului viitor. Atunci va începe construirea. Demolarea, din punctul meu de vedere, probabil va începe undeva spre sfârșitul acestui an, după ce vom aproba construcția noului stadion. Având experiența celorlalte stadioane, undeva la 24 de luni, cam doi ani."
Totodată, oficialul CNI, a mărturisit faptul că noua arena va fi amplasată în locul celei vechi, deși inițial se zvonise că va exista în locul velodromului din Ștefan cel Mare: "La Dinamo lucrăm la documentație, ei au făcut o dezmembrare ca să ne predea nouă amplasamentul pentru actualul stadion, inițial ne predaseră Velodromul. Bănuiesc că săptămâna viitoare se vor intabula cele două parcele rezultate în urma dezmembrării și ne vor putea preda amplasamentul."
Procesul de reconstrucție va fi unul mai complicat, fapt cauzat de amplasamentul arenei, în comparație cu ultimele stadioane construite în capitală, cele din Ghencea și Giulești. Cu toate acestea, Cefalan se declară încrezător și le dă "câinilor" motiv de bucurie: "Trebuie să ținem cont și de zonă. Steaua s-a construit într-un an și nouă luni, dar acolo a fost accesul mai ușor, loc foarte mare, pe când aici vor fi anumite constrângeri. La Steaua am putut lucra și în weekend, și seara, în condițiile în care nu aveai vecini. Acolo, între case, o să fie mai dificil. De asta și la Rapid a durat mai mult, fiecare stadion are particularitățile lui. Dar, repet, se va face!"
Pentru Dinamo, urmează partida de vineri, din deplasare, cu Mioveni. "Câinii" sunt pe loc de baraj, la 9 puncte distanță față de viitoarea adversară, ocupanta locului 12, cu 5 etape rămase până la finalul sezonului.
Romanian Liga I
Dinamoviștii, concentrați pe barajul cu Universitatea Cluj! "E singurul lucru care ne preocupă"
17/05/2022 LA 15:53
Romanian Liga I
Iuliu Mureșan va pleca de la Dinamo la finalul sezonului! Se știe deja cine va fi președinte
17/05/2022 LA 12:26