Hagi a făcut istorie cu Viitorul Constanța, clubul pe care l-a fondat în 2009. Echipa de la malul mării s-a dezvoltat enorm datorită ambiției uriașe și a eforturilor considerabile depuse de "Rege". Apogeul a fost atins în sezonul 2016/2017, când, cu Hagi pe banca tehnică, Viitorul a cucerit titlul de campioană a României.
Viitorul a jucat apoi și în preliminariile cupelor europene, însă n-a reușit să se califice în faza grupelor. Vara trecută, Hagi a surprins pe toată lumea cu decizia de a se retrage din funcția de antrenor al echipei din Constanța.
Prima oară l-a numit în locul său pe spaniolul Ruben de la Barrera, însă acesta nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor și a fost demis recent. Gică Hagi s-a reorientat rapid și l-a numit în funcție pe mult mai experimentatul Mircea Rednic.
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
18/05/2022 LA 09:58
Într-un interviu oferit pentru gsp.ro, Gică Hagi a explicat de ce decis să se retragă de pe banca tehnică și ce planuri are în continuare:
"Eu mi-am îndeplinit toate obiectivele. Am luat-o de la zero și în zece ani mi-am îndeplinit toate obiectivele. Trebuia să ies de pe bancă și să creez un nou proiect. Vreau un nou proiect pentru următorii zece ani. Sper să fie la un nivel mai bun.
Dacă nu vom crește, eu n-o să mai fiu pe bancă! Avem angajați foarte mulți, costuri foarte mari, avem departamente construite bine. Încercăm să fim organizați. Nu suntem la un nivel mare. Dacă proiectul tehnic al Viitorului va fi de nivel mare, atunci mă întorc. Dacă Mircea Rednic face treaba bine, merg cu el și eu îmi văd de ale mele", a explicat Gică Hagi, pentru gsp.ro.

Gică Hagi își dorește să ducă Viitorul la următorul nivel

Fostul decar al "Generației de Aur" a recunoscut că nu se simte în largul său în departamentul administrativ al clubului și că își dorește să atragă parteneri cu putere financiară, cu ajutorul cărora să ducă Viitorul la un nivel mult mai înalt, în cupele europene.
"Eu am ieșit de pe bancă pentru a lucra administrativ și a încerca să devenim mai puternici. Clubul nu cred că poate să devină mai puternic cu mine acționar! Mie nu-mi place în partea administrativă. Ca să devină clubul mai puternic, eu, Gheorghe Hagi, îmi doresc să am parteneri cu care să fac ca acest club să fie mai bun. Adică să vindem acțiunile!
Discuții tot ies de doi, trei ani. Îmi doresc să se facă ceva pentru că unde sunt mai mulți puterea crește și așa o să devenim mai buni și mai puternici. Putem să ne dezvoltăm pe termen mediu și lung, nu de azi pe mâine. Dacă nu, echipa va rămâne cu bugetele pe care le avem, cât timp vom putea. Peste tot e criză! Dacă Real Madrid și Barcelona au scăzut, toți suntem afectați de această pandemie! Nu vând acțiunile doar ca să vând și că a început pandemia. Acest gând îl am de trei ani.
Vreau parteneri serioși și puternici ca mine și să susținem acest club, această Academie care produce pentru România. Vreau să fac acest lucru cu mare drag și să ajungem și în Europa. Noi n-am avut niciodată un buget european. Au fost limite inadmisibile pentru Europa. Nu poți să joci cu salariu de 5.000 de euro în Europa! Trebuie să te duci la alt nivel, gen CFR. Sau din țări vecine pe care putem să le folosim ca exemplu", a mai spus Hagi.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Romanian Liga I
Drumul CFR-ului spre grupele Champions League. Misiune mult mai ușoară decât în alți ani
16/05/2022 LA 05:08
Romanian Liga I
CFR, transferuri stelare, după ce a ieșit campioană! 4 "Lacina Traore", ca și rezolvați
16/05/2022 LA 04:41