AS Roma a cucerit primul său trofeu continental, Europa Conference League, după ce a învins-o pe Feyenoord Rotterdam cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, în finala desfăşurată pe Arena Kombetare din Tirana. Unicul gol al meciului a fost marcat de Nicolo Zaniolo (32).
Mourinho a câştigat toate cele cinci finale europene în care a ajuns, astfel că la final și-a ascuns cu greu emoțiile, mai ales că ultimii ani de antrenorat au fost unii extrem de complicați, în care cei mai mulți specialiști și-au pus întrebări cu privire la capacitatea lusitanului de a mai fi un antrenor actual.
"Sunt atâtea lucruri în capul meu... Mă așteptam la această implicare a jucătorilor, sunt unici. După cum le-am spus și băieților în vestiar făcusem deja ce trebuia să facem, adică să ne calificăm în Europa League. Ne-am făcut treaba în campionat. Astăzi a fost muncă, a fost istorie, am scris istorie, da. De la început am înțeles că UEFA Conference League poate fi un posibil obiectiv.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Bineînțeles că mă simt romanist. Cu tot respectul pentru vechile mele cluburi, mă simt sută la sută romanist. Acum plec în vacanță și o să stau pe plajă, să contemplu la tot ce s-a întâmplat sezonul ăsta", a spus Mourinho, citat de Gazzetta dello Sport.

Bornele setate de Mourinho, după ce a câștigat Conference League, cu Roma

Jose Mourinho este primul manager care să cucerească Champions League, Europa League și Conference League.
Portughezul e al doilea manager din istorie care să își treacă în palmares 5 trofee europene majore, doar Giovanni Trapattoni mai reușind ceva similar. Mourinho a câștigat în prealabil, înainte de Conference League, Liga Campionilor în două rânduri și Cupa UEFA/Europa League, tot de două ori.
AS Roma a cucerit primul său trofeu european, după ce a pierdut finala Cupei Campionilor Europeni în 1984 (contra lui Liverpool) şi finala Cupei UEFA în 1991 (în faţa lui Inter Milano).
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11