Sosit pe banca lui Dinamo în martie, Adrian Mihalcea a bifat doar 7 meciuri la cârma echipei, în care a înregistrat o victorie, o remiză și 5 înfrângeri. În prezent, formația din "Ștefan cel Mare" se află pe penultimul loc în playout-ul din Liga 1, cu 21 de puncte acumulate și 7 etape rămase până la finalul sezonului.
Mulțescu va avea o misiune extrem de complicată din perspectiva salvării echipei de la retrogradare. Tocmai din acest motiv, renumitul antrenor român a mărturisit că nu așteaptă să primească vreun ban până în momentul în care obiectivul lui Dinamo va fi îndeplinit:
"Apreciem disponibilitatea lui Gigi Mulțescu de a se implica într-un moment delicat ca acesta. Se știe despre el că a salvat și alte echipe aflate într-o situație asemănătoare. Mulțescu este cunoscut ca un antrenor scump. CV-ul său îi permite să aibă astfel de pretenții.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Răspunsul dat de Gigi Mulțescu în momentul în care a fost întrebat despre salariu, spune multe despre caracterul acestui om: 'Nu-mi trebuie niciun ban. Accept să fiu plătit doar în momentul în care Dinamo va fi salvată.'", se arată în comunicatul emis de DDB.

Gigi Mulțescu, antrenorul propus de fanii din proiectul DDB

Gigi Mulțescu a jucat la Dinamo în perioada 1979-1985, reușind să câștige 5 trofee: 3 titluri de campion și 2 Cupe ale României. De-a lungul carierei de antrenor, Mulțescu a mai antrenat formația "alb-roșie" în 3 perioade diferite: 1990/1991, 2008 și 2013. În ultimul său mandat petrecut în "Ștefan cel Mare", tehnicianul de 68 de ani a condus-o pe Dinamo în numai 8 etape, timp în care a înregistrat 2 victorii, 3 remize și 3 înfrângeri.
Petrolul Ploiești este ultima echipă pe care Gigi Mulțescu a antrenat-o. Se întâmpla în sezonul precedent, în Liga a 2-a. Cel poreclit "SMURD-ul", pentru capacitatea sa de a salva echipele de la retrogradare, are un CV extrem impresionant, cu 38 de mandate în cariera de antrenor. Printre echipele pregătite se numără Poli Timișoara, Sportul Studențesc, U Cluj, Gaziantepspor și Al Taawon.
Potrivit comunicatului emis de DDB, Gigi Mulțescu va fi ajutat de Cornel Țălnar, un alt nume important din istoria lui Dinamo.

Adrian Mihalcea, demis de Dinamo

"Board-ul DDB și-a exprimat acordul în legătură cu schimarea conducerii tehnice, cu condiția ca din partea conducerii administrative a clubului să existe o asumare totală a deciziei. Dorim să-i mulțumim lui Adi Mihalcea pentru toată strădania și pentru faptul că a acceptat să vină la Dinamo într-o situație foarte delicată a echipei.
A găsit un lot decimat, format din jucători descurajați. Cineva mai sus de poziția antrenorului va trebui să-și asume tot procesul de degradare de la echipă. Propunearea înaintată către boardul DDB este un nou staff tehnic, avându-l ca antrenor pe Gigi Mulțescu. Acesta ar urma să fie ajutat de o altă glorie dinamovistă, Cornel Țălnar.", se arată în comunicatul emis de DDB.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20