Drept urmare, Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății au semnat un ordin comun prin care permite ca sportivii să fie testați la competiții prin testele rapide. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Comunicatul oficial al Ministerului Tineretului și Sportului

Romanian Liga I
Bonetti blochează venirea lui Rednic la Dinamo. Ultimele vești despre situația din Ștefan cel Mare
IERI LA 13:48
”Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun nr.197/462/2021, care va permite folosirea testelor rapide pentru sportivi
Ordinul comun a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 358/08.04.2021, Partea I, intrând în vigoare de la data publicării.
Având în vedere cele de mai sus, testarea sportivilor se va putea face și prin metoda testelor rapide. Aceste teste sunt recomandate pentru utilizare numai în anumite condiții și de către profesioniști, fiind considerate valabile doar dacă sunt făcute în unități avizate de Ministerul Sănătății și efectuate în conformitate cu metodele aprobate de Ministerul Sănătății”, se arată în comunicatul Ministerului.
Testele rapide oferă rezultate într-un timp mult mai scurt și vor fi astfel mai eficiente. De altfel, ele sunt și mai ieftine iar această decizie va ajuta și financiar cluburile.
Romanian Liga I
Nicolae Badea e all-in pentru revenirea lui Mircea Rednic la Dinamo
16/09/2021 LA 14:54
Romanian Liga I
Sorin Colceag este noul antrenor al lui Dinamo! Anunţul lui Iuliu Mureşan
15/09/2021 LA 11:32