Din punct de vedere sportiv, Dinamo s-a zbătut în anonimat în ultimii ani, dar lucrurile sunt mult mai grave de atât din punct de vedere financiar și numai eforturile fanilor au făcut ca falimentul să fie evitat. Echipa s-a menținut cu greu în prima ligă în sezonul trecut, dar datoriile au crescut și a fost nevoie ca clubul să intre din nou în insolvență, aceasta fiind singura modalitate de a se evita falimentul în opinia oamenilor de acolo.
Nu este pentru prima dată când Dinamo trece printr-un asemenea proces. Imediat după ce Ionuț Negoiță a devenit acționar majoritar clubul a intrat în insolvență, situație din care a ieșit cu bine peste aproximativ un an și jumătate, reprezentând atunci o premieră în fotablul românesc.
Situație de acum se pare însă că e mai gravă de atât, iar procedura de redresare financiară ar putea dura mai bine de 3 ani, ceea ce înseamnă că Dinamo nu va putea juca în cupele europene în această perioadă, indiferent de rezultatele obținute pe plan intern.
Romanian Liga I
Dinamo, super-lovitură pe piața transferurilor! "Câinii" au concretizat mutarea la miezul nopții
IERI LA 04:58

Dinamo poate fi salvată de la faliment

Răzvan Zăvăleanu este administratorul judiciar care va coordona tot ceea ce se întâmplă la Dinamo. Acesta este foarte încrezător că va salva clubul de la faliment, declarând în același timp că este onorat să contribuie la redresarea unui brand important din fotbalul românesc.
"Poziția noastră aici este una deosebit de onorantă prin prisma statutului acestei societăți, nu numai în ceea ce privește fotbalul românesc. Dinamo este un brand puternic, o echipă iubită de foarte mulți suporteri, ne bucurăm să facem parte din acest proiect.
Spun că vom salva și nu că vom încerca, am mare încredere că vom reuși salvarea acestei companii de tradiție. Am discutat cu colegii mei și am spus că nu ne permitem un eșec. Noi suntem specializați pe organizări judiciare, nu pe falimente. Cred din tot sufletul că, împreună cu staff-ul administrativ, cu jucătorii, cu staff-ul sportiv, dacă vom forma o echipă, și sper că o vom face, vom reuși să salvăm Dinamo", a spus Zăvăleanu la conferința de presă în cadrul căreia a fost prezentat, citat de digisport.ro.
Dacă din punct de vedere financiar situația e dezastruoasă, la nivel sportiv fanii pot spera că echipa nu va avea emoții cu retrogradarea în acest sezon. "Câinii" au debutat cu o victorie în noua stagiune, învingând FC Voluntari cu 3-2, toate golurile dinamoviștilor fiin marcate de Deian Sorescu. În etapa a 2-a, Dinamo se va deplasa pe terenul celor de la U Craiova 1948.
Romanian Liga I
Concluziile lui Flavius Stoican după FC Argeș – Dinamo 2-1. "Ce mai contează acum?"
21/01/2022 LA 20:55
Romanian Liga I
FC Argeș - Dinamo 2-1. Flavius Stoican a pierdut primul meci după revenirea în Ștefan cel Mare
21/01/2022 LA 20:14