Octavian Popescu a devenit titular la FCSB și continuă să atragă privirile grație calităților sale tehnice deosebite. La numai 18 ani, atacantul "roș-albaștrilor" deține toate ingredientele pentru a ajunge liderul noii generații a României și, evident, pentru a bifa un transfer important în străinătate, după ce va mai acumula experiență.
În mod automat, odată cu evoluțiile excelente apar și zvonurile referitoare la interesul marilor echipe din Europa. În ultima vreme s-a scris chiar despre un posibil transfer al lui Popescu la Juventus, echipă care l-a legitimat și pe Radu Drăgușin, alt fotbalist român de mare perspectivă.
Despre discuțiile din jurul lui Ovidiu Popescu au auzit inclusiv jurnaliștii Tuttosport. Publicația italiană a luat legătură cu Francesco Panfili, un scouter specializat în fotbalul din Serie A.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09

Octavian Popescu, comparat cu Federico Chiesa, atacantul lui Juventus

Panfili l-a descoperit pe Popescu accidental, în timp ce îi urmărea pe Dennis Man și Florinel Coman. Scouter-ul a recunoscut că puștiul FCSB-ului îi aduce aminte de Federico Chiesa (23 de ani), atacantul lui Juventus, împrumutat în toamnă de la Fiorentina.
Italianul consideră că amândoi se descurcă excelent din punct de vedere al vitezei și al controlului mingii:
"Campionatul din România crește, se află în creștere, și propune mulți jucători tineri interesanți. Îi urmăream pe Dennis Man și pe Florinel Coman și așa l-am văzut și pe Octavian Popescu. Am văzut că e un atacant cu mari calități.
Prima dată când l-am văzut mi-a reamintit de Federico Chiesa. Mi-am adus aminte de un gol marcat de Chiesa cu Spezia, când era la echipa Primavera a Fiorentinei.
Ambii sunt dreptaci. Au în comun și viteză, pe care și-o pun cel mai bine în valoare când joacă în bandă, și faptul că reușesc să scoată ușor adversari din joc. De asemenea, e de remarcat naturalețea cu care controlează mingea și cu care șutează la poartă.", a spus Francesco Panfili, pentru Tuttosport.

"Milan și Napoli, cele mai potrivite echipe pentru Octavian Popescu"

Întrebat și despre destinația ideală a lui Popescu în Serie A, Panfili le-a numit pe Milan și Napoli. Deși spune că un transfer la Juventus ar reprezenta o "afacere" pentru campioana Italiei, scouter-ul consideră că atacantul FCSB-ului are nevoie să acumuleze mai multă experiență, la o echipă mai mică, precum Sassuolo sau Cagliari:
"E un jucător de ultimă pasă. E un talent fantastic, dar e, totuși, născut 2002, are potențial de jucător de mare clasă, este adevărat, dar mai are nevoie de timp pentru a mai crește.
Pentru un club imens ca Juventus, poate fi o afacere, dar doar după o eventuală colaborare cu o echipă mai mică, precum Sassuolo sau Cagliari, unde să-l cedeze pentru a putea juca. Pentru Popescu un club mai potrivit ar fi, poate, Milan sau Napoli", a mai explicat scouter-ul italian.
În sezonul său de debut ca profesionist, Octavian Popescu a adunat 17 apariții la FCSB, reușind să înscrie un gol și să ofere 3 assist-uri.
Până la transferul lui Man la Parma, Popescu evoluase mai mult în banda stângă. Acum, puștiul de 18 ani a început să fie folosit și pe partea dreaptă, unde pare să se simtă mult mai bine.
https://i.eurosport.com/2021/02/04/2985272.jpg
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20