Octavian Popescu este cel mai în vogă fotbalist român la ora actuală. Deși are numai 18 ani, mijlocașul de la FCSB dă dovadă de o dezinvoltură rar întâlnită pe teren și pare a avea ceva în plus față de toți puști talentați din România din ultimii ani.
Prestațiile sale au atras evident atenția reprezentanților fotbalului mare din Europa și e doar o chestiune de timp până când Popescu va face pasul spre un campionat mai puternic.
Giovanni Di Marzio, un antrenor important din fotbalul italian în anii '70-'80 a vorbit la superlativ despre mijlocașul român în cadrul unei emisiuni la postul de radio italian Radio TMW:
Serie A
Juventus, lovită din toate părțile! UEFA, somată de La Liga să-i sancționeze urgent pe torinezi
IERI LA 19:44
"În final, revelația momentului e Octavian Popescu, un mijlocaș român născut în anul 2002, care pare un nou Rivera (n.r. Gianni Rivera, mijlocașul legendar al lui Milan). Are un fizic bun și cred că ar fi o afacere foarte bună pentru cluburile din Italia, mai ales pentru Juventus.", a declarat Di Marzio, citat de gsp.ro.
Giovanni Di Marzio a avut o carieră lungă de antrenor, antrenându-le printre altele pe Napoli, Cantanzaro, Catania, Palermo, Lecce sau Genoa. Gianni Di Marzio, așa cum este cunoscut în Italia, este tatăl celebrului jurnalist sportiv Gianluca di Marzio.
Citește și: Octavian Popescu: "Am fost cu tata la Dinamo la meci. I-am zis să nu mă mai ducă niciodată!"

Octavian Popescu, sezon impresionant în Liga 1

Cu ceva timp în urmă, presa din Spania a scris că Betis Sevilla îl monitorizează atent pe puștiul de la FCSB. De asemenea, 2 cluburi din Premier League sunt interesate de un eventual transfer.
Octavian Popescu este reprezentat de firma de impresariat a lui Dragoș Sârbu, cea care i-a transferat recent pe Valentin Mihăilă și Dennis Man la Parma pentru 8,5 respectiv 13 milioane de euro, astfel că un transfer al său într-un campionat mare al Europei este plauzibil.
Octavian Popescu, cotat la 300.000 de euro de transfermarkt, a jucat 19 meciuri în acest sezon pentru FCSB, marcând un gol și oferind 6 pase decisive. El a debutat în Liga 1 pe 20 septembrie 2020, astfel că un transfer în străinătate la mai puțin de un an după debutul în fotbalul mare ar fi cu adevărat impresionant.
https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000839.jpg
Serie A
Sky Italia: Juventus riscă retrogradarea! Ce urmează pentru "Bătrâna Doamnă" + cine o va conduce
IERI LA 08:02
Serie A
Șoc în Italia! Conducerea lui Juventus a demisionat! Andrea Agnelli și Pavel Nedved, OUT de la club
IERI LA 21:30