Luni seară, la Bucureşti, Ongenda şi agentul său, Daniele Pinna, s-au întâlnit cu reprezentanţii lui FC Botoşani, anunţă www.sport.ro. După ce formaţia moldavă i-a oferit un contract extrem de tentant, sportivul din Hexagon, crescut de PSG, a acceptat să îşi pună semnătura pe contract.
Mijlocaşul ofensiv nu a confirmat în Italia şi Chievo Verona a decis să îi rezilieze contractul. Pe numele fotbalistului au venit mai multe oferte, inclusiv din Liga 1, însă acesta a preferat să se întoarcă la Botoşani, unde a dat un randament foarte bun. În cele 54 de partide pentru gruparea moldavă, Ongenda a reuşit 6 goluri şi 7 assisturi.

Lovitură pentru Botoşani: 500.000 de euro primiţi pe Ongenda, care s-a întors gratis

Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
IERI LA 15:31
În iarnă, FC Botoșani a obținut 500.000 de euro în urma transferului lui Hervin Ongenda. Acesta a fost lăsat să plece de la echipa botoșăneană cu șase luni înainte să îi expire contractul.
La momentul respectiv, patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, se declara nemulțumit de suma obținută în urma transferului.
"A trebuit să-i dau drumul. A avut o ofertă de trei ori mai mare decât a mea. Mai avea șase luni la noi. Eu niciodată nu i-aș fi dat banii ăia. Nici acum și nici în anii viitori. Eu mă rog foarte tare ca el să fie întreg la cap, să fie fotbalist. Să nu fie doar un om mutat de impresari", spunea Iftime în iarnă.
Acum, cu siguranţă că oficialii moldoveni îşi freacă mâinile de bucurie: au adus înapoi gratis un fotbalist pentru care, în urmă cu 9 luni, obţineau jumătate de milion de euro.
Interesant e că Iftime a anticipat că Ongenda s-ar putea să nu confirme la Chievo Verona (unde a prins doar trei meciuri) şi a avut o profeţie care s-a împlinit acum.
"Dacă nu joacă, în vară îl vedeți iar într-o echipă din asta… Poate i-a venit mintea la cap. Nu a fost o afacere așa cum aș fi vrut eu. Acum un an, eu visam la milioane de euro. M-am recalibrat după meciurile proaste pe care le-a făcut. Luăm niște bani, dar destul de puțini. Ongenda a fost un capitol interesant pentru noi, pentru marketing. Nu am pierdut financiar" , a mai spus Valeriu Iftime în iarnă.
16 selecţii a strâns Ongenda pentru PSG, formaţie unde a obţinut două titluri, o Cupă şi o Cupă a Ligii. În periaoda petrecută la Paris, mijlocaşul ofensiv a reuşit două goluri şi 3 assisturi.
Ligue 1
Un singur jucător a știut dinainte că Mbappe va rămâne la PSG! Pochettino "a dat tot din casă"
IERI LA 07:30
Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
26/05/2022 LA 18:33