Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat prin intermediul unui comunicat oficial de presă că partida Dinamo București - Astra Giurgiu din etapa a noua a Ligii 1, amânată la cererea giurgiuvenilor din cauza cazurilor de COVID-19, se va disputa sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 21:00.
Duelul dintre cele două formații era programat inițial pentru a se desfășura la sfârșitul lunii octombrie. Cu toate acestea, giurgiuvenii, antrenați în prezent de secundul lui Edi Iordănescu, Radu Alexandru, au avut numai puțin de 15 cazuri de COVID-19 la prima echipă, astfel că LPF a trebuit să ia o decizie rapidă și să amâne meciul.

Partida Dinamo – Astra, reprogramată oficial de LPF

Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Mai mult, alte 12 cazuri au fost depistate la formația secundă, astfel că Astra chiar nu a avut jucători pe care să îi poată introduce pe teren, așa cu prevede protocolul oficial. Liga a acceptat cererea de amânare a meciului, iar decizia a fost argumentată de către Justin Ștefan: ”Nu au rezultatele testărilor, nu pot face dovada că au 13 jucători, dintre care un portar, și suntem nevoiți să reprogramăm meciul", a declarat acesta pe 30 octombrie.
La o zi după ce amânarea meciului cu Dinamo era deja oficială, mare parte dintre jucătorii giurgiuvenilor au fost declarați sănătoși. Conducerea Astrei a motivat surprinzătorul deznodământ explicând că au schimbat clinica la care se făceau testările: "Am vrut să schimb clinica pentru că am văzut ce s-a întâmplat la CFR, ne-am testat la o clinică la Ploiești și așteptam acum să vină rezultatele. Nu poți să faci o testare pentru 40 persoane în 5 minute, sunt programări.
Eu nu cred că sunt 15 pozitivi, și la CFR au fost greșeli, au fost 12 pozitivi și apoi 12 din 12 negativi. La noi sunt 4 jucători, Bruno, Dima, Lazar și Crepulja au fost pozitivi acum o lună și jumătate. Dacă ies negative acum, e bătaie de joc față de viețile oamenilor! Oamenii s-au izolat, au plecat de acasă, își lasă familiile disperate, fugi,ascunde-te! Stau la hotel singuri, e o situație complicată", a declarat atunci Bogdan Mara într-o intervenție la Digi Sport.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20