Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea lui Mihăilă, unul dintre cei mai rapizi jucători români din ultimele decenii

Vlad Dumitrescu

Actualizat 15/11/2019 la 13:47 GMT+2

Valentin Mihăilă a reușit un hat-trick la meciul naționalei de tineret cu Finlanda de pe stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari. Puștiul Craiovei face senzație atât la națională, unde are patru goluri în trei meciuri dar și la echipa lui Pițurcă unde s-a impus ca titular la doar 19 ani.

Valentin Mihăilă, într-o dispută cu CFR Cluj

Credit imagine: Eurosport

Mihăilă are la doar 19 ani deja 40 de meciuri jucate în Liga 1 și patru goluri marcate în trei meciuri la România U21. Valentin este din județul Dâmbovița și s-a născut la Finta, o comună situată la aproape 40 de km distanță de Târgoviște. A fost depistat rapid de scouterii Universității Craiova iar talentul său l-a propulsat rapid la prima echipă, profitând și de plecarea lui Alexandru Mitriță în MLS, la New York City.
Mihăilă este asemănat cu Gareth Bale datorită vitezei sale extraordinare și tehnicii remarcabile. În meciul de debut al lui Victor Pițurcă la Craiova, Mihăilă s-a asigurat că va lăsa o impresie bună. Chiar dacă oltenii au pierdut partida, adolescentul s-a făcut remarcat printr-o evoluție bună iar cursa sa din minutul 50 pe flancul stâng, când i-a lăsat în urmă pe Crețu și Adi Popa, a reprezentat cea mai importantă ocazie a gazdelor.
Puștiul de 19 ani a sprintat 70 de metri în opt secunde, atingând o viteză de 31 km/h. Ca o comparație, maximul atins de Cristiano Ronaldo a fost de 33 km/h.
mihaila
Familia lui Mihăilă este pasionată de fotbal iar rudele sale vin și îl susțin la fiecare meci. Tatăl lui Valentin este antrenor la Gaz Metan Finta iar fratele său mai mare a jucat fotbal la FCM Târgoviște.
Mihăilă atrage deja atenția marilor cluburi iar potrivit fostului antrenor de la centrul de juniori al Craiovei, Silviu Bogdan, există deja o ofertă de cinci milioane de euro de la un club mare al Europei.
”Un club important din Europa e gata să ofere minimum 5 milioane de euro pe Mihăilă. Iar oferta poate merge până la 7 milioane de euro. Dar, așa cum îl știu pe Mihai Rotaru, el nu-i va da drumul! Cel puțin până la vară nu va pleca sigur”, a spus Silviu Bogdan pentru Oltenia TV.
Și Pițurcă a declarat după meciul României că Mihăilă trebuie să mai rămână la Craiova iar jucătorul nu pare dornic să plece prea curând.
”Îmi doresc foarte mult să câștig campionatul cu Craiova, mai ales pentru acești suporteri minunați. Nu mi-aș dori să joc ca adversar aici. Când intri pe teren, ți se face pielea de găină”, declara în vară Mihăilă pentru București TV.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo