Fuziunea dintre Farul și Viitorul a fost anunțată oficial ieri de cei care se vor afla în conducerea clubului, cei care vor finanța echipa și de reprezentanții autorităților locale. Printre cei care au vorbit în cadrul conferinței de presă s-au aflat Gică Popescu, care va fi președintele noii echipe, Tiberiu Curt, vicepreședintele celor de la Farul, Ciprian Marica și Zoltan Iasko, care vor fi acționarii clubului, Gică Hagi, care va antrena noua echipă a Constanței, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, și Virgil Chițac, primarul Constanței.
Gică Popescu a anunțat încă de la începutul conferinței că Gică Hagi va reveni pe banca tehnică după un an de pauză, urmând a fi antrenorul principal al noii echipe, care se va numi Farul și ca va avea culorile alb-albastru, conform tradiției.
A venit acum și mult așteptata reacție a fanilor constănțeni, cei care au emis un comunicat pe contul de Facebook Peluza Marină.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40

Comunicatul publicat de Peluza Marină

Noi, Peluza Marină, dorim să vă oferim informațiile pe care le-ați cerut încă din perioada speculațiilor media, de aceea venim cu acest comunicat în care vă vom răspunde la întrebările pe care le aveți cu referire la informațiile pe care noi le deținem, legate de această fuziune.
Vom începe prin a sublinia că tăcerea noastră a avut rolul de a nu se interpreta greșit și a nu propaga o informație care nu era sigură 100%, nu am dorit să dezinformăm, ci scopul nostru a fost de a aștepta finalizara acestei fuziuni.
Inițial, în baza știrilor apărute, am crezut că sunt zvonuri aruncate de media pentru a face audiență. N-am crezut niciun moment că FC Farul va avea să urmeze acest drum.
După câteva zile de la zvonurile aruncate în presa, am fost contactați de către Marica în vederea unei întâlniri. La acea întâlnire ni s-au confirmat cuvintele din mass-media, însă am fost cu toții destul de tari și am cerut ce este al Farului (nume, culori, emblemă și palmares).
Tot la întâlnirea respectivă am cerut, prin intermediul lui Ciprian Marica, o întâlnire cu Gheorghe Hagi pentru a ne susține punctul de vedere menționat mai sus.
Sosind ziua întâlnirii Hagi – Peluza Marină, marinarii au fost la fel de verticali, explicându-le tuturor ce înseamnă pentru noi și pentru constănțeni, brandul FC FARUL Constanța și credem că ne-am făcut înțeleși.
Desigur, Gheorghe Hagi ne-a expus planul său cu denumirea echipei și modificarea emblemei (aceasta urma a fi actuala emblemă a Farului, însă era în vedere să conțină litera „V în interior), fapt ce ar fi dus la pierderea identității reale a Farului.
După lungi zile de așteptare, am primit un răspuns favorabil din partea staff-ului, ce avea să ne mulțumească pe toți: „brandul FC FARUL rămâne neatins”, echipa se va numi FC FARUL CONSTANȚA, culorile vor fi ALB și ALBASTRU, EMBLEMA RĂMÂNE NEATINSĂ ! Un singur lucru nu este încă posibil, PALMARESUL. Acesta din urmă având o datorie către UEFA, speculată la 1,2 milioane de euro (nu putem vorbi de o sumă reală fără a avea ceva concret), dar ni s-a promis că se vor lupta pentru plata și implementarea acestuia în societatea actuală. Cu siguranță va trece mult timp, dar este un obiectiv care va trebui atins fără dar și poate!
Considerăm că am obținut maximum și am reușit să salvăm identitatea Farului. Ne bucură faptul că părerea noastră și a suporterilor fariști a contat. Vom fi alături de acest proiect, atât timp cât numele, emblema și culorile vor fi ale FC FARUL. De asemenea, vă invităm să fiți prezenți și să luptați alături de noi!
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11