Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție din tabăra lui Dinamo, după ce Gueye a fost depistat cu cocaină la derby-ul cu FCSB

Cosmin Cioboata

Actualizat 09/03/2021 la 20:13 GMT+2

Magaye Gueye (30 de ani), atacantul lui Dinamo, a fost depistat cu cocaină, în urma testelor realizate de Agenția Națională Antidoping (ANAD) la finalul derby-ului cu FCSB, scor 1-0, din Cupa României.

Magaye Gueye (Dinamo)

Credit imagine: Eurosport

La scurt timp după anunțul făcut de ANAD, a sosit și prima reacție oficială din partea clubului Dinamo. Mario Nicolae, managerul sportiv din "Ștefan cel Mare", s-a arătat extrem de bulversat de episodul în care este implicat Magaye Gueye.
Într-un interviu oferit pentru sport.ro, Nicolae a spus că așteaptă să primească mai multe informații din partea atacantul lui Dinamo și a dezvăluit că acesta va fi aspru pedepsit de club.

Prima reacție din cadrul clubului Dinamo, după ce Gueye a fost depistat cu cocaină la derby-ul cu FCSB

În același timp, oficialul "câinilor" i-a asigurat pe fanii lui Dinamo că echipa nu riscă vreo sancțiune în urma rezultatului oferit de ANAD.
"De parcă n-aveam suficiente probleme... Nu ne e frică, nu riscă nimic clubul. Noi ne-am luat toate măsurile, nu a lipsit de la antrenamente, nu a avut probleme în ultimele luni. Dacă cei de la anti-doping au descoperit acest lucru, este foarte grav.
După cazul de la Astra Giurgiu, este un caz și la noi... Este foarte grav, și cu cocaină... Nu e normal așa ceva. Clubul va lua atitudine și în zilele următoare o să aflați mai multe detalii despre acest lucru. Va dați seama ca ne afectează și imaginea.
Un astfel de rezultat... Suntem bulversați, nu ne așteptam la așa ceva. Acum să stăm să ne ocupăm și de astfel de cazuri, dupa tot ce s-a întâmplat. Încercăm să atragem oameni de bună credință lângă noi. Chiar dacă am primit mesaje de susținere, n-ai cum să stai liniștit și să nu te gândești cum te poate afecta un asemenea episod.
Trebuie să aflăm și noi când a consumat, ce s-a întâmplat. Vrem să ne spună și nouă, să meargă la ANAD. O să fie chemat acolo oficial. E responsabilitatea jucătorului, clubul Dinamo n-are nimic de-a face cu așa ceva. Sunt deciziile lui, trebuie să-și asume.
Din partea clubului Dinamo vor fi consecințe foarte grave, nu vom tolera niciun moment așa ceva. Trebuie să fie un semnal de alarmă. Tinerii trebuie să învețe din acest lucru, toți avem de invățat din această experiență", a declarat Mario Nicolae, managerul sportiv al lui Dinamo, pentru sport.ro.

Cutremur în "Ștefan cel Mare"! Magaye Gueye, depistat cu cocaină la meciul Dinamo - FCSB, din Cupa României

Agenția Națională Antidoping a anunțat astăzi că un jucător din lotul lui Dinamo a fost testat pozitiv cu o substanță interzisă.
Potrivit gsp.ro, este vorba despre atacantul Magaye Gueye. Sursa citată anunță că fotbalistul a fost testat pozitiv cu cocaină, la finalul meciului dintre Dinamo și FCSB, scor 1-0, din optimile Cupei României.
ANAD a trimis deja înștiințări către Dinamo, LPF, COSR și FRF cu privire la rezultatul obținut de Gueye.
Culmea, chiar Dinamo a fost cea care a solicitat control anti-doping la meciul cu FCSB, din Cupa României, disputat pe 10 februarie.
Suporterii-acționari din programul DDB (Doar Dinamo București) au făcut solicitare la ANAD, iar reprezentanții instituției s-au conformat și au acționat la finalul partidei din "Ștefan cel Mare". În cele din urmă, se pare că tot "câinii" au fost cei care au avut de suferit.
În prezent, Gueye este suspendat din orice activitate. Potrivit articolului 72 din regulamentul disciplinar FRF, senegalezul riscă o suspendare cuprinsă între 2 ani și pe viață.
La prima vedere, Dinamo nu riscă vreo sancțiune, ținând cont că este vorba despre un caz izolat. Potrivit regulamentului ANAD, sancțiunile la nivelul clubului se aplică atunci când, la un control antidoping, sunt depistați cu substanțe interzise cel puțin 3 jucători.

Probleme mari pentru Dinamo, după ce Gueye a fost depistat cu cocaină!

Suspendarea lui Gueye reprezintă o lovitură puternică pentru Dinamo. La ora actuală, Ionel Gane nu se poate baza nici pe accidentații Adam Nemec și Andrei Blejdea în faza ofensivă. Astfel, Robert Moldoveanu rămâne singurul jucător care poate evolua în atacul "câinilor" în următoarea perioadă.
Magaye Gueye a ajuns la Dinamo în luna octombrie, liber de contract, de la Qarabag. Atacantul senegalez, cotat la 400.000 de euro pe transfermarkt.com, a bifat 18 apariții în tricoul formației din "Ștefan cel Mare", reușind să înscrie 3 goluri.
De-a lungul carierei, Gueye a mai evoluat la Strasbourg, Everton, Brest, Millwall, Adanaspor, Osmanlispor și Qarabag. Atacantul de 30 de ani are și 3 selecții la naționala U23 a Senegalului.
În tricoul lui Everton, în perioada 2010-2014, Gueye a adunat 39 de meciuri, dintre care 24 în Premier League. Senegalezul a marcat 3 goluri și a oferit 9 pase decisive pentru formația de pe Goodison Park. Everton a plătit 1,4 milioane pentru transferul său în 2010.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo