Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primele declarații ale lui Edi Iordănescu din postura de antrenor al CFR-ului. Ce a spus de Petrescu

Vlad Dumitrescu

Actualizat 04/12/2020 la 20:55 GMT+2

Edi Iordănescu a fost astăzi prezentat oficial la CFR Cluj.

Edi Iordănescu

Credit imagine: Eurosport

Edi Iordănescu a semnat un contract valabil pe un an și jumătate, cu opțiunea de prelungire pe încă unul. CFR Cluj s-a despărțit la începutul săptămânii de Dan Petrescu, iar de atunci ardelenii au căutat neîntrerupt un nou antrenor. S-a vorbit despre mulți antrenori, printre care și Adrian Mutu, însă în cele din urmă oficialii din Gruia s-au înțeles cu Edi Iordănescu.
Iordănescu Jr. a mai pregătit-o pe CFR în vara anului 2018, timp de numai două săptămâni. Tehnicianul de 42 de ani a cucerit Supercupa României, în fața Craiovei, acela fiind și singurul său trofeu din cariera de antrenor. Conducerea CFR-ului a decis să-l demită după ce a pierdut meciul cu Malmo, scor 0-1, de la Cluj, din turul 2 preliminar al UEFA Champions League.
Obiectivele lui Edi Iordănescu la CFR Cluj vor fi aceleași pe care le-a avut și Dan Petrescu: cucerirea titlului în Liga 1 și calificarea în grupele unei cupe europene.

Primele declarații ale lui Edi Iordănescu

„A mai fost un episod, acum doi ani şi ceva, care s-a terminat mai repede decât ar fi fost normal. Am rămas cu un trofeu frumos, primul trofeu pentru mine. A fost o experienţă constructivă, am învăţat. A fost o dezamăgire, m-a afectat pe moment.
Este un moment extrem de delicat. Echipa nu traversează din punct de vedere sportiv o perioadă bună. Calendarul este extrem de încărcat, sunt cinci jocuri în 18 zile şi foarte puţin timp la dispoziţie. Orice antrenor şi-ar dori ca pauza competiţională să fie momentul în care să preia o echipă, dar mi-am asumat toate aceste lucruri. Vin cu entuziasm şi energie, după un antrenor pe care îl apreciez extrem de mult. Sunt convins că a avut Pentru noi, valul tânăr, Dan Petrescu poate să fie un exemplu, a făcut performanţă. A avut, sunt sigur, tot sprijinul conducerii. Și toate condițiile necesare pentru performanță și a realizat-o.
Nu am avut niciun moment în care să preiau o echipă şi să o las mai jos decât am luat-o. La toate echipele unde am lucrat, traiectoria a fost una bună. CFR este un club care îţi oferă condiţiile necesare şi lotul atât de bun încât e clar că aspiri la trofee. Ţinând cont că s-a ieşit prematur din Cupă, nu ne rămâne decât să ne luptăm pentru câştigarea unui nou titlu şi să jucăm această carte care pare imposibilă la prima vedere, să încercăm din nou o calificare în primăvara europeană”, a declarat Iordănescu la prezentarea sa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo