Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul meci amânat din acest sezon de Liga 1! Dinamo-Astra nu se mai joacă în această seară

Nicu Savin

Actualizat 30/10/2020 la 17:00 GMT+2

Liga Profesionistă de Fotbal a decis să amâne partida dintre Dinamo și Astra Giurgiu, care ar fi trebuit să aibă loc îna ceastă seară în etapa a 9-a a Ligii 1.

Meciul Dinamo-Astra Giurgiu a fost amânat

Credit imagine: Eurosport

UPDATE / Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, reprogramarea partidei, care va avea loc pe data de 14 noiembrie, la o oră ce urmează a fi stabilită.
”Având în vedere că un număr mare de jucători din cadrul clubului Astra Giurgiu au fost depistați pozitiv la testul infectării cu COVID-19, în ziua de 28 octombrie 2020, generând declanșarea unei anchete epidemiologice de către Direcția de Sănătate Publică, precum și faptul că până vineri, 30 octombrie, la ora 15.00, cu șase ore înaintea meciului, clinica medicală nu a putut comunica rezultatele retestărilor jucătorilor identificați drept contacți, în conformitate cu prevederile principiilor de desfășurare a competiției aferente sezonului 2020 - 2021, LPF a decis amânarea meciului FC Dinamo - Astra Giurgiu și reprogramarea acestuia în ziua de 14 noiembrie 2020, la o oră ce va fi stabilită ulterior”, se arată în comunicatul emis de LPF.
Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a anunțat într-o intervenție la Digi Sport că meciul dintre Astra și Dinamo a fost amânat, ca urmare a numeroaselor cazuri de Covid-19 de la formația giurgiuveană.
"Nu au rezultatele testărilor, nu pot face dovada că au 13 jucători, dintre care un portar, și suntem nevoiți să reprogramăm meciul. Analizăm. Pe 13, 14 sau 15 noiembrie", a spus Justin Ștefan, pentru Digi Sport.
După ce a anunțat infectarea a 14 oameni din cadrul echipei, Astra a solicitat LPF amânarea meciului cu Dinamo din această seară, iar forul conducător din Liga 1 a admis cererea giurgiuvenilor.
Mai mult, probleme de la Astra nu sunt doar în cadrul primei echipe, ci și în cazul celei de-a 2-a formații, care evoluează în Liga a 3-a. Astfel, meciul dintre Astra II și ACS KSE Târgu Secuiesc a fost de asemenea amânat.

Dinamo-Astra, derby-ul din subsolul clasamentului

Meciul dintre Dinamo și Astra ar fi fost un adevărat derby al suferinței. Giurgiuvenii sunt pe ultima poziție în clasament după 7 etape, având doar 4 puncte, dar nici "câinii" nu stau mai strălucit. Echipa lui Contra are 5 puncte și se află pe antepenultimul loc.
Dacă lucrurile vor reintra în normal până săptămâna viitoare la formația giurgiuveană, aceasta va juca următorul meci pe 6 noiembrie, pe teren propriu contra celor de la Academica Clinceni. De partea cealaltă, Dinamo o va confrunta în deplasare pe Viitorul, pe data de 8 noiembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo