UPDATE / Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, reprogramarea partidei, care va avea loc pe data de 14 noiembrie, la o oră ce urmează a fi stabilită.
”Având în vedere că un număr mare de jucători din cadrul clubului Astra Giurgiu au fost depistați pozitiv la testul infectării cu COVID-19, în ziua de 28 octombrie 2020, generând declanșarea unei anchete epidemiologice de către Direcția de Sănătate Publică, precum și faptul că până vineri, 30 octombrie, la ora 15.00, cu șase ore înaintea meciului, clinica medicală nu a putut comunica rezultatele retestărilor jucătorilor identificați drept contacți, în conformitate cu prevederile principiilor de desfășurare a competiției aferente sezonului 2020 - 2021, LPF a decis amânarea meciului FC Dinamo - Astra Giurgiu și reprogramarea acestuia în ziua de 14 noiembrie 2020, la o oră ce va fi stabilită ulterior”, se arată în comunicatul emis de LPF.
Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a anunțat într-o intervenție la Digi Sport că meciul dintre Astra și Dinamo a fost amânat, ca urmare a numeroaselor cazuri de Covid-19 de la formația giurgiuveană.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
"Nu au rezultatele testărilor, nu pot face dovada că au 13 jucători, dintre care un portar, și suntem nevoiți să reprogramăm meciul. Analizăm. Pe 13, 14 sau 15 noiembrie", a spus Justin Ștefan, pentru Digi Sport.
După ce a anunțat infectarea a 14 oameni din cadrul echipei, Astra a solicitat LPF amânarea meciului cu Dinamo din această seară, iar forul conducător din Liga 1 a admis cererea giurgiuvenilor.
Mai mult, probleme de la Astra nu sunt doar în cadrul primei echipe, ci și în cazul celei de-a 2-a formații, care evoluează în Liga a 3-a. Astfel, meciul dintre Astra II și ACS KSE Târgu Secuiesc a fost de asemenea amânat.

Dinamo-Astra, derby-ul din subsolul clasamentului

Meciul dintre Dinamo și Astra ar fi fost un adevărat derby al suferinței. Giurgiuvenii sunt pe ultima poziție în clasament după 7 etape, având doar 4 puncte, dar nici "câinii" nu stau mai strălucit. Echipa lui Contra are 5 puncte și se află pe antepenultimul loc.
Dacă lucrurile vor reintra în normal până săptămâna viitoare la formația giurgiuveană, aceasta va juca următorul meci pe 6 noiembrie, pe teren propriu contra celor de la Academica Clinceni. De partea cealaltă, Dinamo o va confrunta în deplasare pe Viitorul, pe data de 8 noiembrie.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11