Articol scris de Răzvan Cîrceag
Pe 25 martie 2021, atacantul de bandă al FCSB-ului a fost titular la naționala României, în partida jucată împotriva Macedoniei de Nord, însă după doar 10 minute a solicitat intervenția echipei medicale. Chiar dacă nu avusese vreun duel care să justifice accidentarea, acesta a ieșit de pe teren, iar verdictul ulterior a fost destul de grav.

FCSB începe sezonul fără Coman

Romanian Liga I
Cornel Dinu: "Acești jucători ar trebui să plătească ei pentru a îmbrăca tricourile alb-roșii!"
22/05/2022 LA 06:03
După un examen RMN, acestuia i s-a confirmat că are o leziune la nivelul mușchilor adductori ai coapsei drepte și va lipsi până în luna iunie. Acum, ProSport scrie că problemele acestuia nu s-au rezolvat deloc, așa cum se preconiza, și cel mai probabil Coman va ajunge la o intervenție chirurgicală care îl va ține departe de gazon aproximativ 3 luni de zile.
Dacă informația se va confirma, "roș-albaștrii" vor trebui să se descurce fără el la debutul în Conference League și primele meciuri din sezonul 2021-2022.

Cariera lui Florinel Coman: un rollercoaster

După ce a cucerit titlul, ca om de bază, cu Viitorul Constanța, atacantul a fost transferat de către FCSB în schimbul a două milioane de euro plus alte bonusuri. O sumă de transfer impresionantă pentru campionatul nostru, în special pentru că era vorba de un jucător tânăr, de perspectivă.
Primul sezon la FCSB al lui Florinel Coman, în 2017-2018, a fost unul dezamăgitor în care a reușit să înscrie doar 4 goluri. Apoi a urmat un sezon foarte bun pentru Coman, în care a fost supranumit inclusiv "Mbappe de România"; stagiunea s-a finalizat cu o evoluție de senzație la EURO 2019, la naționala U21 a României.
Următorul an, Coman a făcut un nou sezon bun și deja părea un fotbalist a cărui carieră va avea parte de o ascensiune impresionantă pentru fotbalul românesc. În acest context, toată lumea aștepta transferul acestuia la o echipă de top din Europa.
Pe 17 septembrie 2020, într-o deplasare de Europa League cu Backa Topola, atacantul a suferit o accidentare la genunchi, și a trebuit să stea departe de gazon aproape trei luni. Începând cu acel moment, "bijuteria" FCSB-ului a început să-și piardă tot mai mult din strălucire. Iar luminile reflectoarelor au fost preluate de către celălalt coleg din atac, Dennis Man, care a bifat un transfer record în Serie A la Parma, pentru o sumă de aproximativ 13 milioane de euro.
Acum, Florinel Coman are din nou parte de ghinion și va rata startul noului sezon, după accidentarea suferită în luna martie.
48 de goluri și 47 de pase de gol în 189 de apariții, în toate competițiile, sunt cifrele lui Coman în tricoul FCSB-ului.
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
18/05/2022 LA 09:58