Echipele din Liga 1 au în acest sezon cel mai încărcat program din istorie. Formațiile românești au început acest campionat fără a avea practic parte de un presezon, iar pauza de iarnă a fost și ea mai scurtă ca niciodată. În aceste condiții, oboseala jucătorilor este tot mai evidentă de la meci la meci.
Gheorghe Hagi a luat atitudine față de această situație, considerând că ar fi necesară permiterea unei schimbări în plus, lucru care ar însemna ca un tehnician să poată efectua 6 înlocuiri pe parcursul unei partide.
"Se joacă foarte mult și cea mai bună chestie pe care a adus-o pandemia asta și trebuie să continue e cu schimbările mai multe. Eu cred că fotbalul necesită, la ritmul la care se joacă, loturi mult mai mari și schimbări mai multe. Trebuie să fie schimbări mai multe. Cinci sunt bine, dar cred că merge și cu șase. Cinci ar fi obligatoriu, necesar. Eu așa o văd, mai ales pentru echipele care joacă miercuri, duminică, miercuri, duminică, miercuri, duminică.", a declarat Hagi pentru gsp.ro.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
https://i.eurosport.com/2020/06/28/2840464.jpg

Gheorghe Hagi: "Nu poți să rămâi cu aceeași jucători. Nu pot să ducă, clachează"

Hagi crede că permiterea unui număr mai mare de schimbări i-ar ajuta și pe jucătorii care joacă mai puțin și care sunt cu moralul la pământ din cauza asta. Patronul de la Viitorul a făcut comparație cu alte sporturi, fiind de părere că și fotbalul trebuie să urmeze exemplul, deoarece ritmul este unul infernal, iar jucătorii ajung să clacheze din cauza oboselii.
"Trebuie să schimbi jucătorii, să-i rulezi, să-i gestionezi bine. Problema cea mai mare acum e să ai jucătorii motivați. Cei care nu joacă nu sunt motivați, sunt supărați. Aici trebuie să știi să-l motivezi. Cum o faci? Îl bagi! Începe unul, intră altul, poți să te joci și așa ai tot lotul motivat foarte bine.
Trebuie să rulezi, să ai un lot. Nu poți să rămâi cu aceeași jucători. Nu pot să ducă, clachează! A crescut viteza de joc, au crescut antrenamentele, efortul, refacerea, presiunea. De ce baschetul, handbalul, toate aceste discipline au schimbări? De ce la noi, nu? Fotbalul trebuie să păstreze niște lucruri specifice lui, dar mie mi-a plăcut asta cu cinci schimbări. Am fost încântat.", a completat Hagi.
Declarațiile lui Hagi au venit în contextul în care Mircea Rednic a efectuat 4 schimbări la meciul de la Craiova de aseară, iar jocul Viitorului s-a schimbat considerabil în repriza secundă. "Puriul" a fost foarte nervos după meci, considerând că unii jucători pe care i-a trimis din primul minut în teren ar fi trebuit să-i spună că sunt obosiți, evoluția lor ștearsă din prima repriză datorându-se acestui fapt.
https://i.eurosport.com/2021/01/21/2975873.jpg
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11