Noul sezon din Liga 1 a început ieri, dar incertitudinile privind situațiile deosebite care vor apărea din cauza pandemiei de coronavirus planau în continuare. Cluburile la care se descopereau cazuri pozitive riscau să nu fie programate, urmând a pierde meciurile respective la "masa verde".
Conform noului protocol medical aprobat de autoritățile competente, echipele nu vor mai trebui să stea izolate din cauza unuia sau mai multor jucători infectați, ci vor putea să-și continue activitatea în mod normal cu jucătorii sănătoși.
Astfel, se va evita ca multe meciuri să fie reprogramate, dar există totuși câteva condiții de îndeplinit pentru echipe. Condiția principală este ca fiecare echipă să dispună de cel puțin 13 fotbaliști apți, pentru a putea fi programată la un meci, cu obligativitatea ca cel puțin un jucător să fie portar.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Testările pentru coronavirus se vor face la fiecare 14 zile, iar jucătorii depistați pozitiv vor intra în izolare, fără ca acest lucru să atragă toată echipa în carantină. Guvernul a publicat deja noul protocol medical prin Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1442.
https://i.eurosport.com/2020/08/07/2861252.jpg

Măsurile noului protocolului medical

  • O echipă trebuie să aibă disponibili cel puțin 13 jucători, obligatoriu un portar, pentru a putea disputa un meci;
  • Un club organizator trebuie să aibă avizul DSP de a disputa un meci, cel puțin cu 6 ore înainte de startul acestuia;
  • O partidă care nu se poate juca la data stabilită poate fi reprogramată, dar nu mai devreme de 7 zile;
  • O partidă poate fi reprogramată o singură dată;
  • Dacă la finalul unei faze a competiției (sezon regulat tur-retur, play-off, play-out) există meciuri nedisputate, echipele din cauza cărora nu s-au jucat aceste meciuri vor pierde cu 0-3 la "masa verde";
  • Meciurile din Cupa României și cele de baraj nu pot fi reprogramate și se vor omologa cu 3-0 la "masa verde"
Noul sezon al Ligii 1 a început ieri cu meciul FC Argeș-FC Botoșani, iar astăzi se vor diaputa alte 3 partide: Viitorul-UTA (ora 15:30), Sepsi SF.Gheorghe-CSU Craiova (ora 18:00) și Astra Giurgiu-FCSB (ora 21:00).
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20