Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răspunsul lui Ioniță după ce Astra a anunțat că îl dă în judecată: ”Vor fi mari surprize!”

Vlad Dumitrescu

Actualizat 27/01/2021 la 12:02 GMT+2

Alexandru Ioniță, fotbalistul care a recunoscut că a luat un tratament interzis în fotbal, a făcut primele declarații.

Meciul Dinamo-Astra Giurgiu a fost amânat

Credit imagine: Eurosport

„Cel mai mult mă intrigă că am văzut că minciuna a devenit virtute. Am fost făcut turnător, de parcă trebuia să mint în legătură cu evenimentele din dosar.
Totuși, vor fi mari surprize dacă dosarul va fi făcut public. Sunt un tânăr care a învățat să își asume greșelile. Am învățat că în viață sunt efecte ale deciziilor pe care le luăm. Nu am de gând să mint, cu orice risc. Fotbalul se termină la un moment, dar cel mai important e cum te construiești ca om.
Stau pe tușă de ceva vreme, sunt luni în care chinul eu l-am suportat. Nu altcineva. Neplătit și măcinat de gânduri, fără bază de pregătire și fără antrenamente profesioniste într-un grup”, a declarat Alexandru Ioniță pentru Evenimentul Zilei.

COMUNICATUL OFICIAL EMIS DE ASTRA

”Clubul Astra nu a fost implicat în niciun fel în 'tratamentul' efectuat de către cei 3 jucători, aflând de această problemă ulterior, chiar de la ofiţerul ANAD, care s-a prezentat la stadionul din Ploieşti pentru a lua declaraţii jucătorilor. Facem precizarea că declaraţiile luate atunci jucătorilor nu s-au făcut în prezenţa unui oficial al clubului nostru, avocat sau doctorul echipei, deşi, era vorba şi despre jucători care nu stăpânesc limba română la perfecţie (cu atât mai puţin unităţile de măsură, substanţele active, etc).
Am luat decizia de a suspenda imediat contractele celor trei şi nu putem fi acuzaţi de lipsa celor incriminaţi la anumite termene de judecată, atâta timp cât ei nu au mai fost prezenţi la antrenamente, unul dintre jucători plecând în ţara natală – Japonia (Seto Takayuki). Astra nu are responsabilități legate de viața privată a jucătorilor angajați.
ANAD nu a luat un punct de vedere al doctorului echipei noastre cu privire la această situaţie, noi fiind disponibili cu orice lămurire asupra situaţiei, dar, cu tot respectul, considerăm că la acest moment suntem trataţi ca nişte 'condamnaţi', mai degrabă, deşi, este evident că nu avem vreo legătură cu demersul celor trei fotbalişti si nu clubul nostru este judecat.
Este evident că nici ANAD nu consideră că clubul nostru este culpabil în această speță având în vedere faptul că nu ni s-a cerut nicio declarație măcar.
Desigur, suntem stupefiaţi că există această variantă - că laboratoare medicale acreditate, medici români, ar fi putut administra unor sportivi tratamente în cantităţi interzise de legile antidoping (pentru că înţelegem că substanţele administrate, tipul tratamentului, sunt legale, doar cantitatea ar reprezenta 'problema') şi, fără a fi specialişti sau avocaţii laboratorului respectiv, după informațiile pe care noi le-am obținut de la jucători considerăm că substanţa activă administrată jucătorilor a fost, cantitativ, respectată, până la proba contrarie", se arată în comunicatul oficial emis de Astra Giurgiu, pe contul de Facebook.”
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo