Patronul giurgiuvenilor a anunțat că vrea 1,5 milioane de euro în schimbul celui mai bun jucător al echipei, iar Legia a percutat imediat, anunțând că vârful nu mai reprezintă o țintă.
"Suntem în negocieri avansate pentru transferul unui atacant. Sper că vom reuși să ne întărim lotul în următoarele două săptămâni. Denis Alibec nu mai reprezintă o variantă pentru noi.
Dacă ar fi să discutăm concret despre un posibil transfer al lui, trebuie să spunem că Denis Alibec este un fotbalist prea scump. Ar fi trebuit să plătim 1.500.000 de euro pentru el, așa că, pentru a închide acest subiect, nu mai există varianta Alibec pentru Legia", a declarat Radoslaw Kucharski, directorul sportiv al Legiei, potrivit legia.net.
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
IERI LA 11:01

Război psihologic pentru transferul lui Alibec

Totuși, aceste declarații fac parte doar dintr-un război psihologic purtat cu oficialii Astrei, în realitate conducerea campioanei Poloniei dorindu-l neapărat pe Alibec.
"Alibec se află în vizorul Legiei de câțiva ani. Interesul nu s-a diminuat, dar prețul reprezintă o problemă", notează sport.onet.pl. Din câte se pare, Legia e dispusă să ofere un milion de euro, propunându-i Astrei și un bonus extrem de atractiv. Gruparea din Liga 1 va primi 150.000 de euro dacă Alibec va înscrie cel puțin 15 goluri/sezon, pe toată durata contractului cu Legia.
E de așteptat ca oficialii Astrei să accepte și un milion de euro în schimbul fotbalistului, în condițiile în care clubul e într-un moment foarte greu din punct de vedere financiar, iar pe adresa clubului nu a venit vreo altă ofertă concretă. Astra nu a avut dreptul de a juca în cupele europene, iar ca atare cotele de piață ale jucătorilor au scăzut considerabil.
În plus, lui Alibec îi expiră contractul în vara lui 2021, astfel că dacă nu va fi cedat acum, vârful poate semna din postura de fotbalist intrat în ultimele șase luni cu orice club, din iarnă. Astra l-ar pierde astfel gratis și, în consecință, oficialii formației din play-off sunt mult mai receptivi acum. Legia știe foarte bine că românii ar putea să îl piardă fără vreun euro pe atacant și încearcă să "meargă la intimidare". Cum nu există vreun semnal clar de la alt club pentru transferul lui Denis, campioana Poloniei își permite să joace la "două capete". Legia are nevoie de serviciile atacantului acum, dar la un preț corect, altfel va aștepta până în iarnă, când poate semna cu atacantul din postura de jucător liber de contract.
Orice jucător vrea să joace în cupele europene. Voi pleca la vară | Denis Alibec, înainte de reluarea campionatului
Per total, în tricoul formației lui Bogdan Andone, atacantul a reușit să înscrie 57 de goluri și să ofere 37 de pase decisive, în 132 de apariții. De-a lungul carierei, Alibec a mai jucat pentru FCSB, Farul Constanța, Inter, Mechelen, Viitorul și Bologna.
Romanian Liga I
Denis Alibec, aproape de altă formație din Liga 1, după ce Dan Petrescu îl consideră "indezirabil"
04/01/2022 LA 05:21
Romanian Liga I
Alibec i-a transmis un mesaj lui Dan Petrescu. Anunțul tehnicianului de la CFR
04/12/2021 LA 15:59