Partida de fotbal dintre FC Viitorul și Politehnica Iași, întreruptă luni în minutul 67 și amânată pe marți din cauza ceții, va fi în cele din urmă reprogramată, după ce nici marți nu au fost îndeplinite condițiile pentru reluarea jocului.
Decizia reprogramării partidei dintre FC Viitorul și Politehnica Iași, care va fi reluată din minutul 1, a nemulțumit echipa oaspete, care a reacționat printr-un comunicat în care acuză pe cei de la FC Viitorul că nu au respectat regulamentul de organizare al competiției și anunță că au depus o contestație.
Reproșul ieșenilor este că echipa organizatoare nu a pus în funcțiune instalația de iluminat nocturn, cu toate că acest lucru s-ar fi impus și prin prisma regulamentului.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Astfel, în condiții de luminozitate redusă, vizibilitatea a fost serios afectată, fapt ce a dus la nereluarea meciului.” spun cei de la Poli Iași, care își exprimă încrederea că „evenimentele evidențiate în contestație vor fi analizate atent, respectând litera regulamentului, de către comisiile abilitate și că astfel de momente ce aduc un real prejudiciu fotbalului românesc vor fi evitate pe viitor.”
În încheierea comunicatului, ieșenii spun că speră că vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca cele întâmplate să nu devină un precedent periculos în fotbalul din România.

Viitorul contra-atacă

Acuzațiile ieșenilor au fost contracarate de cei de la Viitorul, care au răspuns printr-un alt comunicat, în care precizează că după decizia de luni a arbitrului ca meciul să fie reluat marți, constănțenii au propus continuarea jocului a doua zi la orele 13 sau 14, pentru a evita ca ceața să împiedice continuarea partidei. Propunerea nu a fost acceptată de ieșeni, meciul fiind programat să se reia de la ora 16.00 Referitor la acuzațiile legate de nepunerea în funcțiune a instalației de nocturnă, FC Viitorul afirmă că aceasta funcționează în parametrii normali, dar că numai arbitrul și producătorul meciului decid când și dacă este necesar ca aceasta să fie pornită, în niciun caz clubul oaspete.
În condițiile în care o țară întreagă a putut observa cauza reală care a dus la reprogramarea acestei partide la o dată ce va fi anunțată ulterior, acuzațiile clubului ieșean sunt total deplasate, nefondate, chiar comice.” se mai precizează în comunicatul constănțenilor.
În încheierea comunicatului, cei de la FC Viitorul îi atrag atenția președintelui Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, că în calitate de reprezentant al cluburilor din Liga 1 în Comitetul Executiv al FRF „are și obligația de a trata cu mai mult respect toate echipele”.
Sursa: Mediafax
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11