În luna martie a anului viitor urmau să aibă loc alegeri pentru 4 locuri în Consiliul FIFA, iar înscrierile pentru aceste posturi s-au încheiat aseară. Pentru cele 4 posturi vacante s-au înscris doar 4 candidați, printre care și Răzvan Burleanu, astfel că șeful fotbalului românesc va ocupa automat această funcție.
Chiar dacă Răzvan Burleanu nu va mai candida la conducerea FRF în 2022 sau va peirde alegerile, el își va păstra postul de la FIFA până în 2025.

Răzvan Burleanu, membru în Comitetul Executiv al UEFA

Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Alegerea sa în consiliul FIFA îi aduce conducătorului FRF și statutul de membru al Comitetului Executiv UEFA. Burleanu devine astfel primul român care ocupă această funcție de la afilierea Federației Române de Fotbal la forul suprem al fotbalului în 1923.
"Comitetul Executiv m-a nominalizat în unanimitate pentru a candida din partea UEFA la funcţia de membru în Consiliul FIFA. E o decizie luată în ultimele zile, o decizie în care am fost încurajat puternic de alţi preşedinţi de federaţii din Europa, iar azi m-am bucurat să regăsesc acest sprijin în unanimitate şi în rândul colegilor din Comitetul Executiv.
Ştiu că va fi o luptă foarte dificilă, dar vă asigur că îmi voi reprezenta ţara cât mai bine posibil. Această candidatură reprezintă o oportunitate unică pentru România. Un succes în aceste alegeri ne oferă posibilitatea de a înţelege fotbalul la nivel global.
Iar prin acest demers îmi doresc să inspir şi alţi români tineri care consideră că anumite domenii sau funcţii le sunt interzise", a spus Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF de luni, citat de Prosport.ro.
https://i.eurosport.com/2020/12/02/2947972.jpg
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20