Membrii Comitetului Executiv al FRF au discutat ieri despre posibilitatea majorării numărului de echipe din Liga 1 la 16 din sezonul 2021/2022. Agerpres transmite că președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat că este posibil ca acest sistem să fie adoptat chiar din următorul sezon competițional dacă LPF va fi de acord.
"Un alt subiect a fost legat de sistemul competiţional de la nivelul Ligii 1. Acum 2 ani, FRF a propus LPF un nou sistem competiţional, care presupune creşterea la 16 echipe, care introduce un meci de baraj între cea mai bună echipă a play-out-ului şi ultimul loc din play-off, pentru ultimul loc calificabil în cupele europene. Considerăm că acesta ar fi cel mai bun sistem al Ligii 1, care ar duce la creşterea veniturilor şi a numărului de meciuri tari între echipele care participă în cupele europene.
Un alt avantaj al acestui sistem este că am avea o utilizare mai bună a calendarului. A fost doar o dezbatere, nu a fost un subiect. Fiecare a avut posibilitatea să intervină, am avut şi reacţii pozitive. Nu este un sistem inventat de X, Y sau Z, ci este un sistem foarte bine documentat pentru care federaţia a lucrat cu UEFA. Noi, ca federaţie, considerăm că ai nevoie de cel puţin un an de zile să anunţi un sistem competiţional, ceea ce presupune că din punctul nostru de vedere, acest sistem ar trebui să intre în vigoare din sezonul 2021/2022.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Dacă cluburile din Liga 1 împreună cu deţinătorul de drepturi consideră că este un sistem competiţional care poate fi implementat chiar de acum (n.r. - 2020/2021), vom discuta în viitoarea şedinţă de Comitet Executiv", a declarat Burleanu.

Răzvan Burleanu a anunțat când se ia decizia finală

În cazul în care cluburile din Liga 1 vor fi de acord cu acest nou sistem, este posibil ca el să fie luat în discuţie spre a fi votat într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv al FRF de săptămâna viitoare: "Ceea ce avem nevoie în momentul de faţă este ca şi cluburile de Liga 1 să discute între ele avantajele şi dezavantajele acestui sistem competiţional şi dacă ei consideră că această modificare trebuie să se întâmple acum sau de la anul.
Ne aşteptăm ca şi săptămâna viitoare să avem un Comitet Executiv în care, în funcţie de ceea ce se va discuta la LPF, vom pune pe ordinea de zi un asemenea sistem competiţional", a mai spus preşedintele federaţiei, care este un cunoscut susținător al acestui sistem, de 16 echipe în primul eșalon din fotbalul românesc.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20