Liga 1 revine în acest week-end, fără fani în tribune, însă această măsură ar putea suferi modificări mai repede decât suporterii ar fi sperat. FRF, prin vocea președintelui Răzvan Burleanu, a anunțat un protocol în baza căruia doar 10% din capacitatea arenelor va fi umplută. Mai mult, regula de distanţare va fi de 12 scaune între doi spectatori.
"Totul depinde de accesul suporterilor pe stadion. Dacă ni se va permite să avem oameni la meci, atunci ne dorim să mergem la Craiova. Apoi, colegii din Comisia Medicală au lucrat pe un protocol care trebuie respectat. Nu susţinem ca 500 de spectatori să fie pe stadion, vrem 10% din capacitatea stadioanelor, în baza unui protocol foarte bine stabilit. La fiecare loc ocupat, vei avea 12 locuri lăsate libere. Biletul nu va fi cumpărat de la stadion, ci printr-un sistem electronic şi va fi printat acasă. Noi oferim sprijinul, iar prioritatea noastră e asigurarea celor mai bune condiţii! Nu vrem ca 500 de fani să fie la un loc. Si partea de mâncare şi de băuturi de pe stadion e foarte bine reglementată", a spus Burleanu.

Măsuri stricte pentru revenirea fanilor pe stadioanele din Liga 1

Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Răzvan Burleanu a vorbit și despre finala Cupei României, programată pentru 22 iulie, la Craiova, dar și despre ce presupune protocolul pe care l-a prezentat în cadrul ședinței de azi: “Depinde de accesul suporterilor pe stadion. Dacă ni se va permite să avem oameni la meci, atunci ne dorim să mergem la Craiova. Apoi, colegii din Comisia Medicală au lucrat pe un protocol care trebuie respectat. Nu susținem ca 500 de spectatori să fie pe stadion, vrem 10% din capacitatea stadioanelor, în baza unui protocol foarte bine stabilit. La fiecare loc ocupat, vei avea 12 locuri lăsate libere. Biletul nu va fi cumpărat de la stadion, ci printr-un sistem electronic și va fi printat acasă. Noi oferim sprijinul, iar prioritatea noastră e asigurarea celor mai bune condiții! Nu vrem ca 500 de fani să fie la un loc. Și partea de mâncare și de băuturi de pe stadion e foarte bine reglementată”, a spus și Răzvan Burleanu, omul din fruntea Federației Române de Fotbal.
Federaţia Română de Fotbal îşi doreşte să se permită accesul a până la 5000 de fani la meciurile din Liga 1. Anunţul a fost făcut de secretarul general al LPF. "S-a discutat despre spectatori, iar în următoarele două saptamâni am putea face o evaluare. În iulie se poate vorbi şi de suporteri pe stadioane. Federaţia a venit cu o propunere interesantă, mai exact accesul a 10% din capacitatea stadionului. Se va o evaluare după două săptămâni, în functie de cum va fi aplicat protocolul actual. Vorbim totuşi de 5000 de oameni pe Arena Naţională. Trebuie să vedem dacă şi cluburile gazdă au capacitatea de a asigura respectarea protocolului medical", a declarat Justin Ştefan.

Fundal sonor pe stadioanele din Liga 1 – fanii vor fi, totuși, "prezenți" pe arene

FRF a luat 2 decizii importante cu privire la desfășurarea meciurilor din actualul sezon.Astfel, înaintea începerii oricărui joc oficial aferent sezonului în derulare, se va păstra un moment de reculegere în memoria tuturor românilor decedați în urma pandemiei COVID-19. Cealaltă decizie face referire la posibilitatea cluburilor organizatoare de a utiliza sistemul de sonorizare al stadionului pe durata partidelor fără spectatori.
https://i.eurosport.com/2020/05/26/2824252.jpg
În acest context, pentru jocurile oficiale aferente sezonului 2019/2020, desfășurate fără spectatori, cluburile organizatoare pot asigura un fundal sonor conținând exclusiv cântecele, îndemnurile și imnurile suporterilor echipei gazdă.Pentru evitarea oricărui dubiu, difuzările audio trebuie să aibă un nivel de intensitate care să permită transmiterea în condiții optime atât a indicațiilor tehnice către jucători, cât și transmiterea în bune condiții a jocului din punct de vedere tehnic de către deținătorii de drepturi tv. Nivelul de intensitate al difuzărilor va fi stabilit de comun acord de către delegatul de joc împreună cu reprezentanții deținătorului de drepturi tv.
De asemenea, difuzările audio trebuie să conțină doar cântece, îndemnuri, imnuri cu mesaje de susținere a echipei gazdă sau zgomot de fundal neutru. Sunt interzise difuzările cu conținut sau caracter politic, rasial, xenofobe sau discriminatorii în orice fel, precum și orice difuzări jignitoare, defăimătoare sau de natură să prejudicieze în vreun fel imaginea unor persoane, cluburi, instituții, inclusiv FRF, LPF, AJF.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11