Răzvan Burleanu, președintele FRF, a dezvăluit care au fost cele 5 scenarii dezbătute la ședința Comitetului Executiv astăzi. Singurul care a acumulat voturi în unanimitate a fost cel anunțat în urmă cu puțin timp, în care meciul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj va beneficia de prelungiri și lovituri de departajare, în caz de egalitate după 90 de minute:
  • 1. Omologarea rezultatelor și trimiterea către Comisia de Disciplină
  • 2. Înghețarea clasamentului actual
  • 3. Sistemul "puncte per meci", luând în calcul atât meciurile din campionatul regulat, cât și din playoff
  • 4. Sistemul "puncte per meci", luând în calcul doar meciurile din playoff
  • 5. Scenariul în care meciul dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj va intra în prelungiri, în caz de egalitate după 90 de minute

Răzvan Burleanu: "S-au dezbătut 5 scenarii la ședința de astăzi"

Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Răzvan Burleanu, preșdintele Federației Române de Fotbal, a explicat cum s-a ajuns la această decizie inedită în fotbalul românesc:
"Cel mai important subiect de astăzi a fost modul în care va fi desemnată campioana României. Au fost luate în calcul mai multe variante, iar noi nu ne-am dorit să se ajungă aici. În repetate rânduri am făcut apel către LPF de a lua în calcul dezbaterea cu cluburile din Liga 1 modul în care poate fi finalizat acest sezon. Au fost 5 scenarii care s-au discutat astăzi.
Și ieri și astăzi au fost discuții cu reprezentanții UEFA. Cel mai bun scenariu ar fi fost ca UEFA să accepte ca meciul dintre Astra și Craiova să se dispute pe 5 sau 6 august. UEFA n-a acceptat, iar planurile ne-au fost date peste cap. Scenariul care a fost întrunit în unanimitate a fost cel în care, în cazul în care meciul dintre Craiova și CFR se va încheia la egalitate după 90 de minute, atunci se va intra în prelungiri și, dacă este nevoie, se vor executa loviturile de departajare.
Acest scenariu produce cel mai mic grad de nedreptate, cel mai mic risc și încurajează meritul sportiv. Încă n-am discutat cu vreun club, dar toți reprezentanții Ligii au fost de acord.", a spus Răzvan Burleanu.

Campioana din Liga se stabilește diseară: prelungiri și lovituri de departajare la Craiova vs CFR, în caz de egalitate

Înaintea meciului decisiv pentru titlul de campioană a României, CFR Cluj se află pe primul loc, cu un avans de 2 puncte față de Universitatea Craiova. Situația s-ar fi complicat extrem de mult dacă partida s-ar fi încheiat la egalitate, în mod obișnuit, având în vedere că nu va mai fi timp pentru disputarea meciului restant dintre Astra și Craiova. Așadar, Comitetul Executiv al FRF a luat o decizie de ultimă oră, prin care campioana din Liga 1 să se stabilească în duelul de pe "Ion Oblemenco".
La fel ca într-o finală obișnuită, cele două echipe vor intra în prelungiri (2 reprize a câte 15 minute), în cazul în care egalitatea se va menține la finalul celor 90 de minute. Apoi, dacă nicio echipă nu se va desprinde pe tabelă, se va trece la loviturile de departajare.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11