Momentan, cluburile din Liga 1 sunt obligate să înceapă fiecare meci cu cel puțin 2 jucători sub 21 de ani. Faptul că doar un astfel de jucător trebuie să fie pe teren pe tot parcursul partidelor, îi face pe mulți antrenori să facă o înlocuire în primele minute.
Potrivit gsp.ro, oficialii FRF vor să-i scutească pe tinerii fotbaliști de acest inconveninent, iar în Comitetul Executiv de joi, președintele Răzvan Burleanu va propune modificarea acestei reguli. Schimbarea va consta în faptul că echipele vor fi obligate să păstreze cel puțin o repriză ambii jucători U21 în teren, iar unul să fie pe teren toate cele 90 de minute.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40

Răzvan Burleanu înăsprește regula jucătorilor U21

Astfel, antrenorii nu vor mai putea renunța la un jucător tânăr la prima întrerupere. Totuși, acest lucru va stârni o mare nemulțumire în rândul unor echipe, care nici cu actualul regulament nu erau de acord. Argumentele acestora sunt că această regulă nu se regăsește nicăieri în fotbalul profesionist și că antenorii nu își pot folosi cei mai buni jucători din lot.
Președintele FRF are putere absolută în cadrul Comitetului Executiv și de obicei propunerile sale sunt adoptate, astfel că noua regulă are șanse foarte mari să fie implementată.
"În ultimul an, în Liga 1 au intrat 30 de milioane de euro, comparativ cu cele 28 de milioane care intră din drepturile TV. 26,3 de milioane reprezintă transferurile lui Man, Mihăilă, Louis Munteanu sau Dima. Nu-l menționăm și pe Alex Mățan, transferul lui încă nu s-a făcut. Trebuie să acceptăm niște reglementări stricte, să le dăm șansa jucătorilor tineri să joace în Liga 1 și să concurăm cu alte campionate din regiune. Polonia, Croația sau Serbia transferă jucători pe sume mult mai mari.
Adrian Mutu și Mirel Rădoi s-au bazat pe 52 de jucători până acum, dintre care doar Andrei Rațiu nu a evoluat în România. Înseamnă că s-a întâmplat ceva bun, cluburile din România au înțeles că trebuie să acorde mai multe șanse jucătorilor tineri. În următoarea ședință de Comitet Executiv vom lua o decizie în privința acestei reguli pentru sezoanele următoare. Vom vedea ce hotărâre vom lua în cazul celui de-al doilea jucător U21", declara Răzvan Burleanu în urmă cu ceva timp.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11