articol de Romeo Ene
Dinamo are o serie incredibilă de 13 partide consecutive fără victorie, astfel echipa a oferit ocazia mai multor oameni de fotbal, dar şi din anturajul echipei să atace programul DDB, care s-a implicat activ în viaţa echipei în ultimele luni pentru a salva colapsul provocat de spanioli.
Pe scurt, în comunicat fanii dezvăluie suma cu care au împrumutat clubul după plecarea lui Ionuţ Negoiţă, cu cine s-au consultat pentru aducerea lui Dusan Uhrin, cine a insistat pentru aducerea lui Mario Nicolae şi cine a fost de acord cu aducerea jucătorilor.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09

DDB a virat în conturile clubului 1.740.000 €

Board-ul DDB a oferit mai multe detalii în legătură cu oamenii pe care a încercat să-i coopteze, dar care au refuzat din cauza situaţiei ingrate în care se regăseşte echipa.
Câteva pasaje din comunicatul DDB:
”Intervenția DDB s-a realizat în două moduri:
  • 1. Împrumutarea clubului Dinamo cu sumele necesare, care să îi permită desfășurarea activității în Liga 1. Fără acești bani, clubul ar fi intrat în faliment. Dincolo de faptul că fiind societate pe acțiuni, clubul nu putea primi donații, DDB a ales varianta împrumutului pentru a ne asigura că banii nu sunt la discreția acționarului majoritar, protejând astfel atât interesele clubului, cât și eforturile admirabile ale suporterilor. În contractele de împrumut, DDB (Asociația PCH) a introdus o clauză confom căreia banii vor fi folosiți exclusiv pentru plata salariilor, cheltuieli curente și a datoriilor către stat. La acel moment, acționariatul lui Dinamo arăta așa: apr. 93% Lotus Perfect SRL (Negoiță), 7% Societatea controlată de Nicolae Badea și 0.03% Cornel Dinu.
  • 2. Pentru a proteja și mai mult interesul suporterilor, în schimbul sprijinului financiar am solicitat acționarului majoritar acțiuni în cadrul clubului. Astfel, Asociația PCH a primit 20% din acțiunile clubului, în două tranșe de câte 10%, prețul fiind de câte 1 LEU, pentru fiecare dintre cele două tranzacții. În total, 2 LEI pentru 20% din acțiuni. Din acel acel moment, acționariatul lui Dinamo arată în felul următor: apr. 73% Lotus Perfect, (Negoiță) 20.6 % PCH, 7% Societatea controlată de Nicolae Badea și 0.03% Cornel Dinu.
  • În total, acționarul PCH-DDB a virat în conturile clubului 1.740.000 €, sub forma menționată mai sus. Fondurile au intrat în club după consultarea prin vot a membrilor DDB cotizanți. Soldul programului a fost în permanență la vedere, pe site-ul oficial.’’
  • ’DDB a fost consultat de conducerea clubului cu privire la un eventual contract pentru Mario Nicolae, ca manager sportiv. Venirea acestuia în club s-a produs la solicitarea antrenorului din acel moment, Jerry Gane, care a simțit nevoia unui angajat cu atribuțiile specifice postului respectiv lângă echipă, iar DDB nu s-a opus.’’
  • ’’Jucătorii aduşi de Mario Nicolae au fost aduşi la solicitatea antrenorilor pentru posturile respective şi au semnat cu Dinamo după ce antrenorii au confirmat utilitatea lor. Aceştia nu puteau fi decât liberi de contract.’’
  • ‘’Încercările DDB de a ajuta conducerea clubului să găsească un Director Executiv și un Director Tehnic, care să propună și să își asume soluții pentru redresarea clubului, au fost sortite eșecului, profesioniștii contactați în acest sens refuzând ofertele. Incertitudinea și austeritatea de la club ne-au determinat să le înțelegem acestor oameni decizia, deși cei ofertați erau dinamoviști recunoscuți.’’
Dinamo se află în cel mai dificil moment din istorie, fiind pe locul 15, cu 15 puncte, cu 6 etape înainte de finalul sezonului şi riscă să retrogradeze pentru prima dată în 73 de ani.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20