Comitetul Executiv al FRF întrunit astăzi a hotărât ca Liga 1 să aibă 16 echipe începând cu sezonul viitor. Ca urmare, ultima clasată în acest sezon, Chindia Târgoviște va disputa meciul de baraj contra lui CS Mioveni, ocupanta locului 3 în Liga a 2-a. Barajul se va desfășura în dublă manșă, pe 9, respectiv 12 august. În urma acestei decizii, Dinamo a scăpat de retrogradare.
Unul dintre simbolurile lui Dinamo, Ioan Andone, a recunoscut că echipa sa de suflet a fost salvată în această situaţie de decizia forurilor interne: ”Dinamo a fost salvată de decizia de astăzi. Până la urmă, noi, FC Voluntari, am cheltuit cinci etape în plus o grămadă de bani. Ei au stat în cantonamente şi acasă. Au fost salvaţi, dar poate aşa se întâmpla şi cu altă echipă. Totuşi, ei au terminat fără meciuri jucate. Trebuie să se hotărască nişte reguli clare, nu să bâjbâim cu toţii. Eu cred că orice club din Liga 1 era în situaţia lui Dinamo era salvat. Uitaţi-vă la Turcia ce se întâmplă. Asta s-a discutat şi la Adunarea Generală: ”Să nedreptăţim cât mai puţin”. De ce să cadă Chindia? Puneţi-vă în locul lor. Să fim mulţumiţi că au găsit o soluţie, asta e important. Indiferent de echipă, decizia asta era luată. În primul rând pentru că nu au fost reguli clare”, a mărturisit Andone, pentru Telekom Sport.

Dinamo a scăpat de retrogradare

Romanian Liga I
Trică a răbufnit după remiza cu Dinamo! "Du-te la tine în țară! Păcălești fotbalul și pe mine!"
ACUM 2 ORE
Chiar dacă cluburile au decis inițial ca ierarhia din acest sezon să fie făcută după criteriul puncte/meci ținându-se cont doar de meciurile din play-off și play-out, secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a anunțat că că acum se va folosi criteriul puncte/meci, aplicabil la duelurile din tot sezonul.
În aceste condiții, Dinamo nu mai avea nevoie de hotărârea de astăzi din cadrul Comitetului Executiv al FRF privind creșterea numărului de echipe din Liga 1, întrucât după un astfel de clasament echipa lui Mulțescu termină play-out-ul pe locul 4 cu o medie de 1,2 puncte/meci. Și în acest caz ultima clasată este tot Chindia Târgoviște.
Romanian Liga I
Mircea Rednic, la un pas de despărțirea de Dinamo! Ce a spus după remiza cu FC U Craiova
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
Remiză albă între Dinamo și FC U Craiova! "Câinii roșii" au ajuns la 14 meciuri fără victorie
ACUM 3 ORE