Ionel Dănciulescu a oferit o primă declarație după ce cluburile din Liga 1 au votat scenariul prin care Dinamo are șanse minime să se salveze de la retrogradare. Team managerul "câinilor" consideră că decizia luată nu este deloc corectă și că echipa sa nu a primit dreptul să-și câștige pe teren locul în Liga 1.
De asemenea, Dănciulescu a mărturisit că la ședința de astăzi o echipă s-a răzgândit în ultimul moment și, prin urmare, a fost votat scenariul care dezavantajează în mod clar echipa din "Ștefan cel Mare":
"Craiova s-a abținut, am înțeles că a fost un anumit vot care a fost în favoarea noastră. O echipă a votat prima dată avantajându-ne pe noi, după care votul a fost schimbat și s-a ajuns la acest clasament. Chiar dacă am câștiga mâine împotriva Viitorului, vom rămâne pe același loc. Se tot vorba că Dinamo va juca împotriva echipelor lipsite de griji. Nu mi se pare corect ca noi, având șase meciuri în minus, să nu ne câștigăm dreptul de a rămâne în Liga 1.", a declarat Ionel Dănciulescu, pentru DigiSport.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09

Dinamo, ca și retrogradată, dacă FRF va aproba scenariul votat de cluburile din Liga 1

Astăzi a avut loc o adunare a cluburilor din Liga 1, în care s-a votat scenariul prin care sezonul din playout trebuie încheiat.
Echipele au avut de ales între 2 variante:
  • 1. Clasamentul final în funcție de media punctelor / meci pentru întreg sezonul
  • 2. Clasamentul final în funcție de media punctelor / meci numai pentru partidele din playout
Cele mai multe cluburi au votat pentru a doua variantă. Această propunere va fi analizată de Comitetului Executiv în ședința de vineri și se va implementa doar dacă va fi votată de majoritatea membrilor FRF, conduși de Răzvan Burleanu.
În acest caz, clasamentul din playout ar arăta în felul următor, înaintea etapei de mâine:
  • 7. Hermannstadt 1,91
  • 8. Viitorul 1,69
  • 9. Clinceni 1,62
  • 10. Voluntari 1,62
  • 11. Iași 1,38
  • 12. Sepsi 1,17
  • 13. Dinamo 0,87
  • 14. Chindia 0,63
Dinamo, echipă cu numai 8 meciuri jucate, ar mai avea o șansă să prindă locul de baraj, ținând cont de acest criteriu. Pentru asta, în ultima etapă din playout, programată mâine, "câinii" ar trebui să câștige cu Viitorul, iar Sepsi să piardă împotriva celor de la Academica Clinceni. În același timp, dacă Poli Iași va pierde mâine cu Hermannstadt, iar Sepsi va câștiga contra celor de la Clinceni, atunci Iași va cădea pe loc de baraj.

Gino Iorgulescu nu se opune soluției cu 16 echipe în Liga 1

Întrebat de Gazeta Sporturilor despre posibilitatea ca stagiunea următoare să cuprindă 16 echipe în loc de 14, Gino Iorgulescu, președintele LPF, a mărturisit că nu s-ar opune acestei soluții.
Dacă s-ar aplica în cele din urmă această variantă, Dinamo ar scăpa de retrogradare:
"Nu am nimic împotriva ideii de 16 echipe dacă cluburile din Liga 1 agreează această variantă. Întotdeauna voi susține regulile unei opțiuni democratice, iar situația de criză generată de COVID-19 poate determina inclusiv această măsură.", a spus Gino Iorgulescu, pentru Gazeta Sporturilor.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20