„În discuția pe care am avut-o cu jucătorul, când a venit la ANAD, acesta mi-a mărturisit că ceea ce a declarat colegilor ofițeri anti-doping în cadrul investigației din luna septembrie 2020 este real, motiv pentru care i-am făcut singura recomandare pe care o am la dispoziție ca președinte, adică să respecte prevederile legale, respectiv să se prezinte la convocările Comisiei de audiere și să spună adevărul.
Precizez că jucătorul a fost informat cu privire la prevederile legale aplicabile în astfel de cazuri.
Sportivul a venit însoțit de Victor Becali, cel care i-a subliniat faptul că, major fiind, este decizia lui și că, având în vedere că există riscul sancționării de până la patru ani, trebuie să facă o alegere asumată și în cunoștință de cauză.
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
Jucătorul a ales să depună mărturie și să confirme ceea ce a relatat colegilor mei, în cadrul investigației din septembrie 2020. Ulterior, a avut numeroase apariții în spațiul public în care a oferit amănunte în legătură cu această vizită și din speța în derulare, poziții ce păreau sincer asumate.
În rolul meu de președinte al ANAD și alături de colegii mei din instituție rămânem în continuare la dispoziția persoanelor care activează în sport pentru a oferi informații despre domeniul anti-doping și respectarea reglementărilor în vigoare”, a afirmat Balaj.

Alex Ioniță și-a retras mărturia

În luna ianuarie fotbalul românesc a fost zguduit de un nou scandal de dopaj. Alex Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto au fost suspendați provizoriu pentru folosirea unei metode de vitaminizare interzise de WADA. Jucătorii Astre Giurgiu riscă pedepse foarte mari, dar lucrurile au luat o întorsătură deosebită.
Alex Ioniță a recunoscut pe 2 februarie acuzațiile care i-au fost aduse, sperând că va primi o pedeapsă mai mică
Ioniţă a declarat acum însă că mărturia lui a fost făcută în urma unor "presiuni enorme" şi că i-a fost dictată de oficialii instituţiei.
”Am fost supus unei presiuni enorme și am recunoscut ce mi-au spus ei să recunosc. Am explicat totul în declarația trimisă Comisiei de audiere a ANAD, care sper să adopte o decizie corectă și să oprească toată această nedreptate aici. Vreau să se știe adevărul și să nu ajungem să fim pedepsiți pe nedrept, eu sau colegii mei. Sper ca măcar cei de la Comisie să fie corecți", a declarat el pentru Gazeta Sporturilor.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11