După ce etapa precedentă a debutat la Viitorul cu o remiză în fața Chindiei Târgoviște, scor 1-1, Mircea Rednic a suferit prima sa înfrângere la noua echipă.
FC Botoșani a deschis scorul în minutul 36, prin Keyta. Oaspeții, pregătiți de Marius Croitoru, au rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Ongenda. Francezul a văzut două cartonașe galbene într-un interval de 2 minute și a plecat mai devreme la vestiare.
Deși se aflau în 10, tot moldovenii au fost cei care au marcat următorul gol. Același Keyta a dublat avantajul lui FC Botoșani în minutul 68, iar misunea Viitorului s-a complicat. Elevii lui Mircea Rednic au reușit să reducă din diferență în minutul 90+1, prin Luckassen, însă a fost prea târziu ca să mai smulgă vreun punct.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
S-a încheiat 2-1 pentru FC Botoșani, rezultat în urma căruia moldovenii au urcat pe locul 7, la egalitate de puncte (17) cu Viitorul (locul 6) și UTA Arad (locul 8).

Mircea Rednic, dezamăgit de prestația jucătorilor săi, după Viitorul - FC Botoșani 1-2

La finalul partidei de la Ovidiu, Mircea Rednic s-a arătat extrem de dezamăgit de prestația jucătorilor săi. "Puriul" consideră că mai are mult de lucrat la moralul grupului:
"Noi am început bine jocul, am avut trei bare per total și am marcat un gol, acela din jumătate de ocazie. Ei au avut un șut pe poartă în repriza a doua, au înscris. E o situație delicată, pentru că rezultate nu sunt. Ca joc, nu pot spune că nu sunt mulțumit. Trebuie răbdare, au fost schimbări în echipă. Noi am încercat, dar s-au apărat bine și pe contraatac am luat golul 2.
Trebuie să lucrez la moralul jucătorilor, încă nu e grupul ăla care era acum un an, și asta nu e bine. Le-am spus că trebuie să lucreze în echipă. Sunt mulți care nu înțeleg că există zone de mare risc. La noi, jucăm mult cu portarul, trebuie mai mult curaj și nu înțeleg de ce nu-l au, pentru că au calitate.
N-au de ce să fie speriați, sunt jucători care au atâtea meciuri în prima ligă. Trebuie mai multă responsabilitate, ei se relaxează când n-ar trebui să o facă", a spus Mircea Rednic, citat de Digisport.

Mircea Rednic: "E clar că trebuie să faci schimbări când lucrurile nu merg"

Întrebat dacă se gândește la "curățenie" în următoarea perioadă de transferuri, Rednic a evitat să ofere un răspuns clar, dar a lăsat de înțeles că, dacă va fi nevoie, nu va ezita să facă schimbări la nivelul lotului:
"Nu e momentul să vorbim despre 'curățenie', dar e clar că trebuie să faci schimbări când lucrurile nu merg, trebuie să ne gândim foarte mult. E foarte mult de muncă. Obiectivul rămâne playoff-ul, dar dacă facem greșeli cum am făcut la primele meciuri, o să fie foarte greu", a mai spus Rednic.
Romanian Liga I
Hagi speră să fi dat lovitura! Farul l-a transferat pe cel mai bun dribler din Liga 1
05/01/2022 LA 09:26
Romanian Liga I
FCSB a făcut vizita medicală. Un copil de 14 ani, în lotul roş-albaştrilor
05/01/2022 LA 09:20