Într-o perioadă în care multe echipe de tradiție din fotbalul românesc sunt dispărute din peisaj, un grup de suporteri ai Sportului Studențesc demarează un proiect prin care încearcă renaștearea acestei echipe.
Conform anunțului Asociației Suporterilor noul proiect va demara pe 11 februarie, data la care clubul din Regie împlinește 105 ani de existență.
Romanian Liga I
Mourinho a devenit "The Only One". Printre lacrimi, portughezul a anunțat: "Am intrat în istorie"
26/05/2022 LA 04:52

Sportul Studențesc, una dintre cele mai frumoase echipe din fotbalul românesc

Înființat în 1916 din inițiativa unui grup de studenți și profesori din București, Sportul Studențesc a devenit în timp una dintre echipele de referință din fotbalul românesc.
Fără a avea performanțe deosebite, Sportul a fost mereu o pepinieră de fotbaliști pentru cluburile mai importante și a fost mereu o echipă iubită de toată lumea, chiar dacă nu avut niciodată fani înfocați precum ai celorlalte cluburi din capitală.
La începutul anilor 2000, jucătorii Sportului au fost porecliți "Gașca nebună", datorită stilului extrem de ofensiv practicat de echipa antrenată la vremea respectivă de Ioan Andone.
Din cauza problemelor financiare, Sportul a dispărut din prim planul fotbalului românesc în 2012, când a retrogradat în liga secundă și nu a mai revenit niciodată pe prima scenă, ajungând să joace în Liga a 4-a.

Sportul Studențesc a jucat în 6 rânduri în Cupa UEFA

Punctul culminant din existența Sportului a fost sezonul 1985-1986, când echipa a terminat pe locul secund campionatul intern. De asemenea, echipa din Regie a jucat de 3 ori finala Cupei României (1939,1943 și 1979) fără a reuși să pună însă mâna pe trofeu.
Singurul trofeu din vitrina clubului este Cupa Balcanilor cucerită în 1980. Sportul a reprezentat românia de 6 ori în Cupa UEFA, cel mai departe ajungând în turul 3. Se întâmpla în sezonul 1987-1988, când "studenții" au fost eliminați de Verona.
Înainte de confruntarea cu italienii, Sportul a oferit o "remontada" istorică în turul secund. După ce a pierdut în Danemarca cu 3-0 în fața lui Brondby, echipa bucureșteană a câștigat cu același scor la retur, iar apoi a obținut calificarea la loviturile de departajare. Poate cea mai importantă victorie din istoria clubului a fost cea împotriva Interului, în sezonul 1984-1985 din Cupa UEFA.
De-a lungul timpului, pe la Sportul Studențesc au trecut jucători importanți ai fotbalului românesc precum Gheorghe Hagi, Gino Iorgulescu, Mircea Sandu, Aurel Țicleanu, Gigel Bucur sau Ionuț Mazilu.
Romanian Liga I
Cornel Dinu: "Acești jucători ar trebui să plătească ei pentru a îmbrăca tricourile alb-roșii!"
22/05/2022 LA 06:03
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
21/05/2022 LA 18:10