La finalul derby-ului de pe Arena Națională, jucătorii FCSB-ului au declanșat fiesta în vestiar. Aceștia au început să strige celebra lozincă "Fortza Steaua!", deși clubul din Liga 1 nu mai beneficiază în acte de denumirea respectivă.
Gabi Balint s-a arătat extrem de amuzat de gestul elevilor lui Toni Petrea. Fostul mare jucător al Stelei i-a ironizat, prefăcându-se că nu înțelege de ce se bucură pentru CSA Steaua, formația din Liga a 3-a care a evoluat ieri împotriva lui Dinamo 2.
"Steaua a jucat ieri, de ce se bucură acum?", a glumit Gabi Balint, la Digisport.
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
IERI LA 09:58
VIDEO cu sărbătoarea din vestiarul FCSB-ului:

FCSB - Dinamo 3-2. "Roș-albaștrii" câștigă derby-ul, după un penalty controversat acordat pe final

Meciul de pe Arena Națională a început vijelios. Dinamo a trecut pe lângă deschiderea scorului după numai 4 minute, când Borja Valle a deviat periculos, din careul mic, dar Panțîru a respins excelent. Replica FCSB-ului a venit imediat, când Moruțan a centrat excelent, iar Florin Tănase a reluat cu capul puțin pe lângă poartă.
Florin Tănase n-a mai ratat ținta la faza imediat următoare. Trupa lui Toni Petrea a recuperat mingea la mijlocul terenului, Dennis Man l-a găsit excelent pe Tănase cu o pasă în careu, iar căpitanul FCSB-ului a finalizat cu mult calm, cu un șut la colțul lung.
"Roș-albaștrii" au făcut 2-0 pe tabelă în minutul 17. Iulian Cristea a înscris cu o lovitură de cap. Ovidiu Popescu a centrat ideal, cu efect la bara a doua, iar fundașul FCSB-ului a reluat impecabil.
Dinamo a revenit la viață în minutul 25, când Panțîru l-a faultat în careu pe Gonzales, iar arbitrul Radu Petrescu a dictat lovitură de la 11 metri. Borja Valle a transformat fără emoții, cu un șut în stânga portarului Andrei Vlad.
Formația lui Cosmin Contra a restabilit egalitatea cu 3 minute înainte de pauză. Adam Nemec a prins un șut cu pământul din colțul careului, mingea a fost deviată cu pieptul de Iulian Cristea și s-a scurs pe lângă Andrei Vlad.

FCSB - Dinamo 3-2. Florin Tănase a înscris golul victoriei în minutul 76

Ritmul a scăzut considerabil în repriza a doua. Andrei Vlad s-a remarcat la două șuturi periculoase expediate de oaspeți, când a respins impecabil. FCSB a fost echipa care a dat lovitura în minutul 76, după o fază controversată.
Man a căzut în fața porții după un duel cu Lopez, iar centralul a dictat lovitură de la 11 metri și cartonaș roșu pentru fundașul lui Dinamo, la intervenția tușierului. Totuși, pe reluări se observă cum Lopez lovește mingea, iar Man alunecă fără să fie împins. Florin Tănase a înscris golul victoriei, cu un șut plasat, pe jos.
Dinamo a mai văzut un cartonaș roșu în prelungirile partidei, când Răuță l-a lovit cu cotul în piept pe Octavian Popescu.
S-a încheiat 3-2 pentru FCSB, care urcă cel puțin pentru moment pe locul 2 în Liga 1, după 6 meciuri disputate. De cealaltă parte, Dinamo rămâne pe locul 12, cu 5 puncte acumulate.
Romanian Liga I
Drumul CFR-ului spre grupele Champions League. Misiune mult mai ușoară decât în alți ani
16/05/2022 LA 05:08
Romanian Liga I
CFR, transferuri stelare, după ce a ieșit campioană! 4 "Lacina Traore", ca și rezolvați
16/05/2022 LA 04:41