Cel mai greu an din istoria lui Dinamo s-ar putea încheia subit pentru echipa din Ștefan cel Mare. "Câinii" sunt momentan pe loc de baraj, iar șansele de a rămâne în Liga 1 scad considerabil cu fiecare zi care trece.
În primul rând, cei care dețin frâiele clubului mai au doar 8 zile la dispoziție pentru a achita datoriile și a obține licența pentru sezonul viitor. Apoi, echipa trebuie să se salveze și pe teren de la retrogradare, dar evoluțiile din ultima vreme nu le dau prea mari speranțe fanilor.
Retrogradarea în Liga a 2-a nu ar însemna doar un regtres din punct de vedere sportiv, ci ar putea duce la dispariția efectivă a clubului. Conform unui comunicat emis de "DDB", echipa are dreptul de a folosi patrimoniul clubului (Siglă, palmares, culori) doar atâta timp cât este în Liga 1. Retrogradarea ar însemna că acest drept ar fi pierdut și ar reveni în totalitate clubului ACS FC Dinamo, care joacă în Liga a 4-a și care este în proprietatea lui Nicolae Badea.
Romanian Liga 2
Dinamo, victorie cu 2-0, după un joc solid în fața lui FC Brașov! "Câinii", la 2 puncte de play-off
03/12/2022 LA 13:08
https://i.eurosport.com/2021/01/16/2972228.jpg

"

DDB

"

anunță dezastrul pentru Dinamo dacă echipa va cădea în Liga a 2-a

"DDB" a făcut un nou apel la fanii dinamoviști de pretutindeni pentru a dona bani în vederea obținerii licenței pentru sezonul viitor. Mai sunt de achitat 245.000 de €, iar timpul este foarte scurt, astfel că soarta lui Dinamo atârnă de un fir de ață în acest moment.
"Trebuie să luăm o decizie care ne va urmări toată viața! Am făcut tot ce este omenește posibil, ca suporteri, în ultimul an, pentru a ne salva clubul. Am reușit să păstrăm jucătorii, i-am adus cu salariile la zi, am achitat rate la ANAF, am extras clubul onorabil din litigii, am redus din datorii, am avut grijă ca Dinamo să fie reprezentat în instanțe de avocați competenți, ne-am luptat cu gașca lui Cortacero și am asigurat cheltuielile curente ale clubului.
A venit și licența! Am pornit de la o datorie de 1.200.000 € și am ajuns la doar 245.000 €, cu 8 zile rămase să o strângem! Din păcate însă, rezultatele echipei ne sunt potrivnice și avem printre noi destui suporteri de moral. Ce nu înțeleg câinii ăștia este că Dinamo e sfâșiat din interior de zeci de ani. Dinamo a fost folosit, exploatat și chiar furat, ani în șir, era imposibil ca DDB să rezolve toate problemele în doar câteva luni.
Dinamo e obligatoriu să rămână în Liga 1, pentru a nu pierde suma considerabilă din drepturi TV și nici patrimoniul (palmares, culori, stemă). Acestea sunt ale clubului doar în Liga 1. Plus că Dinamo este Dinamo și aici este locul lui! Putem salva clubul pe linie sportivă și o vom face, însă e obligatoriu să luăm licența, altfel Dinamo va retrograda, iar asta înseamnă dispariția lui, practic!", se arată în comunicatul emis DDB, citat de gsp.ro.
Romanian Liga 2
Dinamovistul care a a acuzat adversarii după înfrângerea de la Iași. "E greu să joci fotbal"
28/11/2022 LA 08:44
Romanian Liga 2
Dinamo a pierdut la Iași și riscă să mai rămână încă un an în liga a 2-a. Rezultatele zilei
26/11/2022 LA 16:59