CFR Cluj a fost eliminată din a treia competiție ca valoare din Europa, Conference League, după ce a fost învinsă de echipa daneză Randers FC, cu scorul de 2-1 (0-0), joi seara, pe Randers Stadion, în penultimul său meci din Grupa D. În urma acestui rezultat, CFR Cluj a ratat ocuparea locului al doilea din grupă, care ar fi dus-o la un baraj pentru calificarea în optimile de finală ale Europa Conference League, cu formaţie clasată a treia într-o grupă din Europa League.
România traversează cea mai neagră perioadă din istoria recentă, atât echipele de club, cât și naționala fiind la periferia Europei. Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu, a afirmat, după înfrângerea din Danemarca că actualul sezon al cupelor europene nu a fost foarte bun pentru echipa sa, dar a precizat că a fost singura din România care a făcut ceva pentru coeficientul țării în ultimii 5 ani.
"Ştiu că acum vor fi multe critici, dar să nu uităm că în ultimii cinci ani singura echipă din România care a făcut ceva a fost CFR. Naţionala nu a făcut nimic, echipele de cluburi zero. Singura echipă care a ţinut steagul sus a fost CFR. Anul acesta nu a fost unul prea bun în Europa şi trebuie să gândim o strategie învingătoare pentru sezoanele care vin, începând chiar cu următorul", a declarat Dan Petrescu, în conferinţa de presă de la finalul partidei cu Randers.
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
IERI LA 11:01
CITEȘTE ȘI:
S-A RĂZBUNAT MANCHESTER UNITED PE ZIDANE ȘI PSG? TREI "IEPURI" DINTR-O LOVITURĂ PENTRU "DIAVOLI"

Dan Petrescu a recunoscut superioritatea lui Randers

El a afirmat că victoria gazdelor a fost pe deplin meritată, chiar dacă şi echipa sa a avut destule şanse de a câştiga partida: "E clar că gazele au merită victoria, dar, dacă nu luam golul acela la 1-1, erau speranţe să câştigăm la final. Pentru că în prima repriză am dominat, iar a doua a fost mai echilibrată. Pe final cred că mai meritam şi noi un gol, am avut nişte ocazii importante. Şi la 0-0 am avut ocazii importante pe care nu le-am creat în alte meciuri. E clar că cei de la Randers au jucători de atac foarte buni, de aceea sunt şi pe locul trei în Danemarca. Per total merită victoria. Cu puţin noroc cred că puteam obţine un egal, mai mult pentru moral decât pentru calificare. Am egalat foarte repede şi atunci chiar am simţit că vom putea câştiga, dar a fost schimbat meciul cu totul până la urmă, deşi chiar şi la 2-1 am avut nişte reacţii foarte bune".
După 5 jocuri în Grupa D a Europa Conference League, CFR Cluj ocupă ultima poziţie în clasament, cu un singur punct. Ierarhia este condusă de Alkmaar, cu 11 puncte, urmată de Randers (7 puncte) şi Jablonec (6 puncte).
În ultima etapă a grupei, CFR Cluj o va întâlni, pe teren propriu, pe Jablonec, într-o partidă programată la 9 decembrie.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Romanian Liga I
Un titular de la CFR Cluj și-a prelungit contractul! Lovitura dată de echipa lui Dan Petrescu
13/01/2022 LA 09:10