Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România, apărată impresionant de un austriac: În Moldova, mai bine decât la Innsbruck

Cristian Mihală

Publicat 24/05/2020 la 11:09 GMT+3

Hidajet Hankic (25 de ani) a ţinut să îi răspundă conaţionalului său, Martin Fraisl, care a vorbit în termeni duri în presa din Germania despre România şi Botoşani.

Hidajet Hankic

Credit imagine: Eurosport

Martin Fraisl s-a declarat uimit de cât de săracă e ţara noastră şi de cât de înapoiat e din punct de vedere al infrastructurii Botoşaniul, oraş în care a jucat pentru formaţia de primă ligă aproape un an. Discursul său nu a fost deloc bine primit de Hidajet Hankic, cel care a ajuns la formaţia moldavă chiar la sfaturile lui Fraisl.
Dacă fostul goalkeeper al Botoşaniului a văzut doar părţile negative în ţara noastră, actualul portar al echipei se situează la 180 de grade. El şi-a urecheat prietenul şi conaţionalul, explicând cât de bine se simte în România.
"Am văzut interviul şi m-am enervat teribil. Nu pot înţelege asta pentru că din punctul meu de vedere sunt nişte nonsensuri. Cred că trebuia să dea dovadă de mai multă atenţie când vorbeşte despre ţara şi oraşul care l-au ajutat să facă un important pas în cariera lui, acela de a se transfera în 2.Bundesliga. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar pot spune că ar trebui să fie mândru că a jucat pentru FC Botoşani în prima ligă din România", şi-a început Hankic discursul pentru Gazeta Sporturilor.

În România, mai bine decât la Innsbruck

Portarul austriac de 25 de ani se vede rămânând în ţara noastră pentru o perioadă îndelungată şi e extrem de fericit de modul în care familia sa s-a integrat în Moldova. El a dezvăluit chiar că soţia sa e atât de ataşată de Moldova încât i-a transmis că nici la Innsbruck nu s-a simţit atât de bine.
"Eu trăiesc la Botoşani împreună cu familia mea, soţia şi fetiţa noastră, şi vă spun cu mâna pe inimă că mă simt foarte bine aici. Pot să-mi imaginez că aş trăi următorii 10 ani în România şi copiii mei să meargă la şcoală aici. Am trăit înainte în Innsbruck, dar soţia mea mi-a spus că niciodată nu s-a simţit atât de bine ca aici, unde avem o atmosferă foarte caldă, familială. Avem o mulţime de prieteni aici şi ne simţim ca acasă. Aş vrea ca prin reacţia mea să deschid ochii şi altor oameni despre cât de frumoasă este România în realitate. Sunt mândru că am luat decizia de a veni şi juca pentru Botoşani", a concluzionat portarul austriac.
Hankic a devenit celebru în fotbalul românesc, după ce, graţie prestaţiei sale, Botoşani a eliminat campioana CFR din Cupa României. Portarul s-a folosit de un truc: s-a uitat pe o hârtie goală, pentru a-i deruta pe clujeni în confruntarea care se terminase 2-2 după 120 de minute (moldovenii s-au impus cu 4-2 după loviturile de departajare).
Goalkeeperul în vârstă de 25 de ani a semnat vara trecută cu gruparea roș-alb-albastră pe o perioadă de doi ani, venind liber de contract.
Hidajet Hankic a venit de la echipa de liga a 2-a, FC Wacker, unde a fost transferat pe suma de 250.000 euro. Hankic a mai evoluat în Austria la echipele Blau Weiss Linz (Liga 2), SV Austria Salzburg (Liga 1) și în Cehia la FK Mladá Boleslav.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo