Forul continental vrea neapărat ca sezonul actual de cupe europene să se încheie și de asemenea nu vrea să amâne foarte mult startul noii stagiuni de Europa League și Champions League. Acesta trebuie să înceapă în cel mari rău caz în a doua jumătate a lunii octombrie. În consecință, timpul pentru preliminarii va fi foarte scurt, astfel că șefii fotbalului european se gândesc la soluții de compromis. Și, cum se întâmplă în general în astfel de situații, cluburile mai mici, din fotbalul mai puțin dezvoltat vor fi victime.
The Times anunță că UEFA studiază mai multe variante în prezent, soluția finală urmând a fi luată pe 21 mai. Atunci, Nyon va fi gazda primului Comitet Executiv de după pandemia de coronavirus și atunci se vor pune la punct toate detaliile pentru sezonul 2020-2021.

Scenariul negru pentru România în Champions League

Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
ACUM O ZI
Indiferent de variantele luate în calcul, un lucru este cert: nu vom avea preliminarii clasice, acestea urmând să fie mult "trunchiate".
În Liga Campionilor sunt deja calificate 24 de formații plus câștigătoarele Champions League și Europa League. O ipoteză studiată ia în calcul să se organizeze un singur tur preliminar, un fel de play-off, la care să participe campioanele celor mai bune 12 țări în clasamentul coeficienților, dar care nu au echipe calificate direct în grupe. În acest caz, România ar fi total sărită din schemă. Astfel, s-ar completa cele 6 locuri rămase vacante.
De notat că sursa citată susține că, în cazul acestei ipoteze, formațiile care vor fi văduvite de șansa de a juca în preliminariile Ligii ar urma să primească anumite compensații financiare. Chiar dacă scenariul acesta pare unul de "criză", UEFA ia în considerare măsuri excepționale în această perioadă extrem de dificilă. Un lucru similar s-a întâmplat și în handbal, unde echipele au trecut direct în Final Four în funcție de locurile ocupate în clasament, fără a da șanse formațiilor mai slab cotate să își încerce norocul în sferturile de finală.
28 este locul ocupate de țara noastră în acest moment în clasamentul coeficienților, sub țări ca Belarus, Azerbaijan sau Bulgaria.
The Times anunță totuși că această variantă pare una prea extremă, mult mai probabil fiind să se organizeze mai multe tururi preliminare, ca și până acum, dar fără ca disputele să își cunoască echipa care avansează din dublă manșă. Se va juca în fiecare tur preliminar un singur joc, posibil pe teren neutru, urmând ca de rezultatul acelei unice dispute să depindă soarta calificării mai departe.
https://i.eurosport.com/2020/05/10/2816885.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09