Fotbal
Romanian Liga I

România, fără reprezentantă în preliminariile Ligii, sezonul viitor? Scenariul gândit de UEFA

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Trofeele Champions League şi Europa League

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
11/05/2020 la 12:20

UEFA se gândește la mai multe variante pentru ca preliminariile cupelor europene să nu afecteze foarte tare startul sezonului viitor. Într-unul dintre scenarii, Liga 1 nu va avea deloc reprezentantă în preliminariile Champions League.

Forul continental vrea neapărat ca sezonul actual de cupe europene să se încheie și de asemenea nu vrea să amâne foarte mult startul noii stagiuni de Europa League și Champions League. Acesta trebuie să înceapă în cel mari rău caz în a doua jumătate a lunii octombrie. În consecință, timpul pentru preliminarii va fi foarte scurt, astfel că șefii fotbalului european se gândesc la soluții de compromis. Și, cum se întâmplă în general în astfel de situații, cluburile mai mici, din fotbalul mai puțin dezvoltat vor fi victime.

The Times anunță că UEFA studiază mai multe variante în prezent, soluția finală urmând a fi luată pe 21 mai. Atunci, Nyon va fi gazda primului Comitet Executiv de după pandemia de coronavirus și atunci se vor pune la punct toate detaliile pentru sezonul 2020-2021.

Romanian Liga I

Gabi Mureşan îi face praf pe conducătorii CFR-ului: "Oameni de nimic!"

01/05/2020 LA 06:07

Scenariul negru pentru România în Champions League

Indiferent de variantele luate în calcul, un lucru este cert: nu vom avea preliminarii clasice, acestea urmând să fie mult "trunchiate".

În Liga Campionilor sunt deja calificate 24 de formații plus câștigătoarele Champions League și Europa League. O ipoteză studiată ia în calcul să se organizeze un singur tur preliminar, un fel de play-off, la care să participe campioanele celor mai bune 12 țări în clasamentul coeficienților, dar care nu au echipe calificate direct în grupe. În acest caz, România ar fi total sărită din schemă. Astfel, s-ar completa cele 6 locuri rămase vacante.

De notat că sursa citată susține că, în cazul acestei ipoteze, formațiile care vor fi văduvite de șansa de a juca în preliminariile Ligii ar urma să primească anumite compensații financiare. Chiar dacă scenariul acesta pare unul de "criză", UEFA ia în considerare măsuri excepționale în această perioadă extrem de dificilă. Un lucru similar s-a întâmplat și în handbal, unde echipele au trecut direct în Final Four în funcție de locurile ocupate în clasament, fără a da șanse formațiilor mai slab cotate să își încerce norocul în sferturile de finală.

28 este locul ocupate de țara noastră în acest moment în clasamentul coeficienților, sub țări ca Belarus, Azerbaijan sau Bulgaria.

The Times anunță totuși că această variantă pare una prea extremă, mult mai probabil fiind să se organizeze mai multe tururi preliminare, ca și până acum, dar fără ca disputele să își cunoască echipa care avansează din dublă manșă. Se va juca în fiecare tur preliminar un singur joc, posibil pe teren neutru, urmând ca de rezultatul acelei unice dispute să depindă soarta calificării mai departe.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Romanian Liga I

Sylla a vorbit în Le Parisien despre ce se întâmplă la Cluj în perioada de pandemie: "Sună ciudat!"

30/04/2020 LA 08:56
Romanian Liga I

Planul lui Hagi pentru revenirea la normal după pandemia de coronavirus "Urăsc meciurile fără fani"

12/04/2020 LA 05:48
Subiecte asemănătoare
FotbalRomanian Liga ICFR 1907 Cluj
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Fotbal

Prima reacție a lui Gerrard după transferul definitiv al lui Ianis Hagi

PESTE 41 MINUTE

Ultimele videoclipuri

Fotbal

#DORdeSPORT cu Florin Motroc

00:30:56

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

22/05/2020 LA 17:37
Vezi mai multe